Geen finale voor Ter Maat en Paris Volley

VoV, 26-04-2018. 10:07 uur. Paris Volley heeft gisteravond de tweede wedstrijd in de halve finale in eigen hal met 1-3 verloren van Chaumont. Na de 3-2 uitnederlaag van afgelopen weekend betekende dit de uitschakeling voor de finalestrijd om de landstitel in Frankrijk.

Chaumont, met de veel scorende Pierre Boyer in de ploeg, wist in de derde en vierde set door te drukken. Na de 1-1 setstand was de derde doorgang via de tussenstanden 10-16 en 13-21 met een hele ruime 16-25 voor hen. De tien scores voor Chaumont deden Paris in deze set de das om. In de vierde doorgang werd een 8-5 voorsprong bij de eerste technische time out door de gasten veranderd in 12-16, waarna ze met 16-21 aan de big points begonnen, die ze vervolgens met 20-25 afsloten.

Chaumont had in de eerste set een 21-19 achterstand in 24-26 winst weten om te draaien, in de tweede set was Paris Volley met 25-19 na 16-11 en 21-16 als eerste bij de finish.

Wouter ter Maat was prima op dreef met 23 punten en een scoringspercentage van 55% in de aanval.  Paris Volley had mede door zijn treffers een 52 om 46 voordeel in de aanval, dit werd door de 27 om 22 foutenlast nagenoeg teniet gedaan. Blokkerend had Chaumont de beste cijfers met 7 om 16 en ook sloegen ze twee aces meer.