Tweede winst Maaseik in titelfinales

VoV, 26-04-2018. 10:55 uur. Ook in de tweede titelfinale van de best of five serie heeft Maaseik na een marathonpartij van zo’n tweeënhalf uur aan het langste eind getrokken. Zij staan na de 2-3 zege van gisteravond  nu met 0-2 voor en hebben nog één wedstrijdwinst nodig voor de eerste landstitel na 2012.  In de onderlinge strijd van dit seizoen tussen de twee eeuwige rivalen in België is het nu 7-1 voor Maaseik, zij verloren alleen de bekerfinale van Roeselare. Aanstaande zaterdag kan het in de Steengoed Arena tot een groots feest komen,  als ze ook de derde partij ook voor zich beslissen

De uitwedstrijd eindigde zoals gezegd in een 2-3 zege voor Maaseik, via de setstanden 23-25, 25-22, 25-17, 23-25 en 10-15.  In de eerste set kon Roeselare de paar punten voorsprong die het zo’n beetje de hele set had (10-8, 16-13, 18-16) niet verzilveren. Timo Tammemaa serveerde een paar aces op Verhanneman voor de 23-24 stand, de time-out van Emile Rousseaux hielp Knack niet meer. De tweede set kantelde na de tussenstanden 13-15 naar Roeselare. Via 20-17 en 22-19 wonnen ze en brachten een gelijke setstand op het scorebord.

In de derde set kon Maaseik tot 8-7 bijblijven, daarna ging het initiatief naar de thuisploeg, die ver uitliep en via 16-9 en 23-17 een 2-1 voorsprong in sets nam. Roeselare leek de basis te hebben gelegd voor de 1-1 in wedstrijden, zeker toen ze in de vierde set met 10-6 aan de leiding gingen. Na veel scores van Kamil Rychlicki werd het verschil echter razendsnel in een 12-14 voorsprong voor Maaseik veranderd. Jolan Cox was in de finale van de set de beul die de trekker voor 23-25 overhaalde.  De tiebreak ging vervolgens naar Maaseik, hetgeen hen een prima uitgangspositie geeft om zaterdag de titel binnen te halen.

Jelte Maan was met 19 treffers na Jolan Cox de op een na beste puntenmaker bij Maaseik. Maaseik won de wedstrijd met een 59 om 67 score voor de aanval. In de serve hadden beide ploegen eenzelfde aantal keren succes (8 aces), blokkerend had Roeselare voordeel (10/6), net als in de foutenlast  (25/29). Echter de 106 om 104 totaalscore had geen wedstrijdwinst tot gevolg.

Na de Challenge Round  voor de posities 5 t/m 8 gaat Volley Leuven Europa in. Ze wonnen met 2-3 bij Waremme via 14-25 in de vierde en 6-15 in de vijfde set. VDK Gent eindigt op de zevende plaats na de 3-0 winst op Guibertin, met en spannende 28-26 in de tweede en daarvoor en daarna een 25-20 setstand.