Vizier op volleybal

 

Geen Kampioenspoule voor Eurosped

VoV, 28-02-2021. 18:02 uur. Voor Eurosped stond er vanmiddag sportief veel op het spel. Het uitgangspunt voor hun treffen met Sliedrecht Sport diende een 3-0 of 3-1 zege te zijn, dit om nog kans te maken op het laatste ticket voor de Kampioenspoule. Lukte dat niet, dan was Regio Zwolle Volleybal de ploeg die zich bij de Apollo 8, Sliedrecht en Sneek voegde in de strijd om de landstitel.

Om het maar meteen gezegd te hebben, Eurosped leed een 0-3 nederlaag via de setstanden 20-25, 20-25 en 23-25. Sliedrecht Sport was de betere ploeg en behaalde een dik verdiende zege.

Er ontbraken nogal wat speelsters in dit laatste duel van de reguliere competitie. Libero Kirsten Knip, Carlijn Ghijssen – Jans en coach Vera Koenen, Mark Roper nam de coaching over,  waren er bijvoorbeeld bij Sliedrecht niet bij, bij Eurosped was Jolien Knollema wegens een blessure afwezig. En Alaska Zwaanswijk miste de ploeg uit Vroomshoop al weken. Maar aan de andere kant waren er ook nog wat kruisverbanden, zo kende spelverdeelster Rochelle Wopereis van Sliedrecht een lang Eurosped verleden en zag Lisanne Baak een aantal vroegere clubgenoten weer.

De eerste twee sets kenden een redelijk gelijk verloop. De ploegen waren tot aan ongeveer halverwege aan elkaar gewaagd, toen Sliedrecht Sport er vervolgens een schepje bij op deed, kon Eurosped niet meer volgen.

In cijfers vertaalde zich dat inde eerste set naar een 5-5 tussenstand, waarna Sliedrecht uitliep naar 6-8 en Eurosped met 9-8 de koppositie weer overnam en die vasthield tot 12-11. Sliedrecht maakte een driepunten (12-14) de voegde daar na de score van Lisa Boer voor 13-14 nog een driepunter via een paar aces van Jolijn de Haan aan toe. De 13-17 was voor coach Rademaker het sein haar ploeg naar de kant te halen.

Anneclaire ter Brugge scoorde na die pauze, maar Sliedrecht had het antwoord via Christie Wolt en Jolijn de Haan al paraat. (14-19). Eurosped vocht zich nog terug tot 18-21 en 19-22, de zesde foutserve in deze set maakte 19-23. Vervolgens sloeg Evie van Kerkvoorde ver uit en maakte Lisa de Boer de 20-24. De zevende foutserve besliste de set met 20-25.

Eurosped had de betere eigen score in deze set (17 om 15) maar ook de veel hogere foutenlast (10 om 3)

In de tweede set moest de ploeg uit Vroomshoop meteen na de 0-2 in de achtervolging. Het verschil stond bij 6-8 nog op twee punten, Eurosped kreeg het ene na het andere kadootje van Sliedrecht Sport in de vorm van uit en in het net geslagen aanvallen en foutserves en kon zo tot 10-12 in het spoor blijven. De tweede bal score van Rochelle Wopereis maakte 10-13, de pipe aanval van Christie Wolt 10-14.

Eurosped vocht voor wat het waard was en kwam terug naar 13-15, maar raakte de aansluiting bij 16-20 kwijt. Dagmar Boom maakte de 17-20, waarop Christie Wolt en Pascalle Cnossen voor de 18-23 zorgden, waarop de tweede time out van Eurosped volgde. Fleur Savelkoel was de beul die een eind maakte aan alle illusies van Eurosped om de kampioenspoule nog te halen. Met 20-25 werd het 0-2, de stand die Regio Zwolle Volleybal zekerheid gaf van het laatste ticket.

In de derde set stond er alleen nog de sportieve eer op het spel. Eurosped was vijfde en bleef vijfde. In het middendeel van de set kwam Eurosped met 14-11 voor, dat was na de 1-0 van Lisa de Boer in de eerste set, de tweede keer dat de ploeg op voorsprong kwam.  Sliedrecht Sport had blijkbaar helemaal geen zin om de wedstrijd langer te laten duren dan beslist noodzakelijke en maakte van de 17-13 achterstand een 17-17 gelijke stand.

Christie Wolt was in deze fase en daarna degene die vele malen raaksloeg. Met name na de 22-20 voor Eurosped, toen Sliedrecht naar 22-24 uitliep. Na de side out van Lisanne Baak (23-24) sloeg Fleur Savelkoel het laatste punt van de reguliere competitie tegen de vloer voor de 23-25 setwinst.

In de eigen score waren de teams met 42 om 43 punten aan elkaar gewaagd, Eurosped had echter met 18 om 9 foutserves en 13 om 10 aanvallende fouten de veel hogere foutenlast. Christie Wolt werd met 16 punten topscorer, Lisanne Baak maakte er 11 voor Eurosped.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto’s Rudy van ’t Rood.