Der Pokal voor zevende keer naar Schwerin

VoV, 01-03-021. 5:23 uur. SC Schwerin heeft voor de zevende keer de Duitse Beker gewonnen. De ploeg van Femke Stoltenborg en Nicole Oude Luttikhuis, die beiden geen speelminuten kregen, was veel te sterk voor SC Potsdam. In een eenzijdig duel, waarin de ervaring van finales spelen Schwerin vooraf al een voordeel gaf, was de finale via de setstanden 25-19, 25-13 en 25-18 in een uur en tien minuten beslist.

De hoop de wedstrijd met een set te kunnen verlengen na de 2-0 achterstand ging na de 15-16 tussenstand in de derde set in rook op toen Schwerin met een serie van vijf punten de weg vrijmaakte voor de derde setwinst.  Bij Schwerin was de Amerikaanse Lauren Barfield de uitblinkende aanvalster.

Bij de mannen won United Frankfurt met 0-3 van Netzhoppers. Daar kreeg de verliezende partij 23, 21 en 22 punten mee.