Team Britt Bongaerts sterkste in Poolse topper

VoV, 01-03-2021. 5:27 uur. In de Poolse topper tussen LKS Lodz en Radomka Radom, de nummers drie en twee van de ranglijst, was Lodz van spelverdeelster Britt Bongaerts twee sets een maatje te groot voor de bezoekers. De eerste en derde set werden met ruim verschil (25-17 en 25-13) gewonnen. In de tweede waren de ploegen wel aan elkaar gewaagd, zoals de stand zou doen vermoeden. In die set ging de winst met 25-23 naar Lodz.

Bongaerts stond alle drie sets op spelverdeling en scoorde 5 keer. Vooral blokkerend maakte de thuisploeg met 16 om 3 scores het verschil, aanvallend hadden ze een voordeel van 6 punten.

De stand in de TAURON Liga is nu 1> Rzeszow 20-48, 2> Radomka Radom 21-46, 3> Lodz 21-43 en 4> Chemik Police van Indy Baijens met 19-40.

Bij de mannen in de Poolse PLUS Liga verloor Robbert Andringa met Olsztyn met 3-1 bij Katowice, waardoor die ploeg hen op de ranglijs voorbijging. Setstanden 25-20, 25-22, 22-25 en 25-20. Andringa stond de eerste twee sets in de basis en had daarna nog een invalbeurt, hij scoorde 11 keer.  Katowice staat met 25-32 op de achtste plaats, Olsztyn staat een plaatsje lager met 25-31.