Vizier op volleybal

 

Geen p/d wedstrijden voor Topdivisie Dames

VoV, 23-04-2023. 9:10 uur. Oorspronkelijk stond er een te spelen p/d vierkamp voor de promotie c.q. handhaving in de reglementen voor de nummers twee van de Eerste Divisies Dames (in casu Pegasus en Donki Sjot) en de nummers 11 van de Topdivisie Dames (in casu Spaarnestad en Dynamo Tubbergen).

Dynamo Tubbergen gaf al vroeg te kennen af te zien van het spelen van p/d wedstrijden en vrijwillig te willen degraderen. De resterende drie teams zouden dus met elkaar de strijd aangaan voor twee plaatsen in de Topdivisie.

Maar omdat Activia de eredivisielicentie van FAST overneemt en dus niet promoveert omdat ze kampioen van de Topdivisie zijn geworden, behield de vereniging het recht op een plaats in de Topdivisie, die eventueel ingevuld zou kunnen worden door Activia Dames2, dat in de Eerste Divisie uitkomt. Maar Activia heeft aangegeven dat zij die plaats in de Topdivisie niet gaan invullen.

Hierdoor komt er dus een extra plaats vrij in de Topdivisie, hetgeen tevens betekent dat er dus drie vacante plaatsen zijn, waarvoor drie teams de p/d zouden moeten spelen. Dat is dus volledig overbodig. En zodoende blijft Spaarnestad voor de Topdivisie behouden en promoveren Pegasus en Donki Sjot ernaartoe.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.