Geen podiumplaats voor Emma Piersma bij GBT.

VoV, 25-06-2023. 5:15 uur. Bij de German Beach Tour, zeg maar de Eredivisie beachvolleybal in Duitsland, was er een wildcard voor Emma Piersma, die samen met Sandra Ittlinger voor het toernooi in Düsseldorf een duo vormde.

Ze hadden hun eerste wedstrijd gewonnen, hetgeen nog niet zoals we eerst dachten een halve finale plaats opleverde, maar plaatsing in de kwartfinale tot gevolg had in het ‘double elemination’ systeem van dit toernooi.

Gisteren werd er eerst gespeeld tegen Behlen/ Schulz, een duo dat getraind en gecoacht wordt door Saskia van Hintum. De eerste set was spannend en ging heel lang gelijk op via de tussenstanden 5-5, 10-10, 15-15 en 20-20, waarbij de beide duo’s op de side out (met breakpoint) één of twee punten voordeel hadden. Na 20 -20 werd er even stevig fout geserveerd, vier keer tot 22-23, de rake smash van het Duits/ Duitse duo leverde hen de 22-24 winst op.

De tweede set gaf lang eenzelfde beeld te zien als de eerste, twee aan elkaar gewaagde duo’s die elkaar tot aan 14-15 weinig toegaven. Daarna maakten Behlen/ Schulz het verschil, ze liepen uit naar 15-19 en wonnen de set met 17-21, nadat Emma Piersma een matchpoint op 16-20 onschadelijk had gemaakt.

Dit verlies betekende nog geen uitschakeling, via winst op het duo Paul/ Schieder zouden ze in het toernooi kunnen blijven.

In de eerste set werd een duidelijke 15-21 nederlaag geleden door Ittlinger/ Piersma. Tussenstanden 4-7, 8-16, en 13-17.  In set twee sloeg Emma Piersma de 18-14 voorsprong op het scorebord en leek een beslissende derde set aanstaande. Met een doortikbal maakt ze ook de 19-17, maar het duo Paul/ Schieder kende een hele sterke setfinale en wist bij 19-19 gelijk te komen. Met een kill-block scoorden ze tenslotte de 20-22 voor de 0-2 winst, hetgeen dus wel uitschakeling voor Ittlinger/ Piersma betekende.