Geen punten voor VCN in viersetter

VoV, 27-11-2022. 7:58 uur.  VoCASA kwam op bezoek bij VCN in Capelle aan den IJssel. Op papier een spannende wedstrijd, maar hoewel het dicht bij elkaar lag, wisten de heren uit Nijmegen door een lagere foutenlast drie van de vier sets binnen te slepen. 1-3 (22-25, 23-25, 25-22, 20-25).

Beide teams staan voor de tweede keer binnen de lijnen deze week. VCN heeft echter één dag minder rust gehad dan VoCASA na de wedstrijd op donderdag.

VoCASA begint de eerste set direct met twee punten voorsprong. VCN laat met vlagen goed spel zien, maar krijgt het niet goed genoeg onder controle om het gat – van steeds zo’n twee punten – te dichten. 22-25

In set twee is het VCN dat de leiding neemt. Tot 10-10 weten de heren uit Capelle het vol te houden, maar VoCASA zit hen steeds op de hielen. Op 22-23 weet VCN het nog even spannend te maken, maar een servicefout brengt de bezoekers op setpoint. Deze wordt meteen benut: 23-25.

VCN begint met een comfortabele leiding, maar deze wordt op 7-7 weer uit handen gegeven. Wat volgt is een set waarin beide teams om en om de voorsprong pakken. Boven de 20 is het echter toch VCN dat het af weet te maken. 25-22

Volgt er een stunt van VCN? De mannen van coach Van Hal komen goed uit de startblokken, maar krijgen twee discutabele punten tegen, spelverdeler Casper Haanappel valt geblesseerd uit en het team raakt uit de opgebouwde flow. VoCASA werkt zich gestaag naar de 25 in een set waarin ze de hete adem van VCN steeds in de nek voelen. Met 20-25 maken ze een eind aan een wedstrijd die eigenlijk voor beide ploegen wel in winst had kunnen eindigen. Het is echter toch VoCASA dat met de drie punten terug naar huis rijdt.

Deze thuiswedstrijd maakt een eind aan de eerst helft van het seizoen. Deze eerste helft kende voor VCN een vliegende start, maar toonde ook genoeg ruimte voor ontwikkeling. Vanaf volgende week zondag wordt de strijd naar beter voortgezet en begint VCN de tweede helft op zondag 4 december tegen Talentteam Papendal.

gh @ VoV, verslag van Stephanie van Berkum-Hofs, VCN. Foto Jan van den Noort.