Vizier op volleybal

 

Geen Volleybal Nations League dit jaar

VoV, 08-05-2020. 14:23 uur. De wereldvolleybalbond FIVB heeft vandaag bekend gemaakt dat de Volleybal Nations League (VNL) 2020 niet zal worden gespeeld. Door de impact van de aanhoudende wereldwijde coronavirus pandemie, is het voor gaststeden niet mogelijk om veilige, toegankelijke en hoogwaardige competities te kunnen leveren.

De VNL 2020 zou op 19 mei beginnen voor de vrouwen en op 22 mei voor de mannen. De FIVB kondigde in maart al een uitstel van het evenement aan, om de gezondheid van spelers en alle betrokkenen te beschermen, en hoopte later in het jaar (na de Olympische Spelen van Tokyo) een datum te vinden om de competitie alsnog af te werken.

Gezien de veranderende aard van de pandemie en de complexiteit van de organisatie van het wereldwijde evenement in meerdere gastlanden, kwamen de VNL-raad, de FIVB-raad van bestuur en de organisatoren van het evenement echter gezamenlijk overeen om de editie van dit jaar geheel te annuleren. De FIVB werkt nauw samen met alle partijen om de planning voor de VNL 2021 te coördineren, met behoud van zowel Italië als China als gastlanden voor de finales.

“Samen met onze partners hadden we alle verschillende opties voor het hosten van de VNL 2020 onderzocht”, vertelt FIVB-president Dr. Ary S. Graça. “Een deel van wat de VNL zo speciaal maakt, is dat het een echt wereldwijd evenement is waar spelers en fans van over de hele wereld van genieten. Maar deze kracht vergroot ook het risico tijdens deze huidige wereldwijde pandemie.

Het zou daarom onvoorzichtig, misschien zelfs onverantwoordelijk zijn om door te gaan met het evenement zolang we spelers en andere belanghebbenden niet de zekerheid kunnen bieden dat de VNL 2020 veilig is, voor iedereen toegankelijk is en tegelijkertijd van hoog niveau blijft.”

Ook de FIVB Volleybal Challenger Cups gaan dit jaar niet door. Nederland zou een VNL-ronde voor de dames organiseren in Apeldoorn, van 19 t/m 21 mei.

gh @ VoV, bron FIVB/ Nevobo