Geen wijziging in Top Vijf Eredivisie

teamfoto heren1 dynamo

VoV, 18-12-2016. 6:00 uur. Al moest Seesing Personeel Orion wel een puntje bij TTP achterlaten, en omdat de andere twee teams die op het schavotje staan niks weggaven kwam de ploeg uit Doetinchem op iets meer achterstand. Abiant Lycurgus blijft koploper met 11-32 na de duidelijke 3-0 winst op Coniche Topvolleybal Zwolle ( 15, 13, 14) en Draisma Dynamo de directe achtervolger na de 3-1 zege op Advisie / SSS via 23-25, 25-21, 25-15 en 25-20. Ook SV Land Taurus, de nummer vijf ind e stand, leverde een puntje in op Inter Rijswijk, dat vierde staat.

Orion had het knap lastig met de Talentenploeg getuige de setnederlagen met 27-25 in de eerste en 25-21 in de derde set, met daartussen een nipte 28-30 setwinst. De 12-25 in de vierde was helder en duidelijk, maar de 15-17 in de tiebreak weer erg op het kantje.

Minder op het kantje was het in Groningen bij Lycurgus tegen Zwolle. De koploper liet zien de bekernederlaag tegen Draisma Dynamo achter zich te hebben gelaten en gaf de gasten geen kans. Wytze Kooistra werd met 18 punten topscorer. Vooral blokkerend (15 blokpunten) was de thuisploeg goed op dreef. Thijs van Noorden en Fraser Smit scoorden elk 8 keer voor Zwolle.

Draisma Dynamo verslikte zich in de eerste set in Advisie / SSS. Na de 21-21 trok SSS met 23-25 aan het langste eind. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, toen pakte Dynamo na de 21-21 stand de 25-21 zege. In de derde set domineerde Dynamo van begin (9-3) via het midden (20-19) tot aan het eind (25-15). In de vierde set werd het toch nog weer een wedstrijd, waarbij SSS bij 14-14 op gelijke hoogte stond en bij 18-17 en 20-19 er maar één achterliep. De thuisploeg stelde de zege met 25-20 veilig. Nico Manenschijn scoorde 27 keer (3 aces) en was veruit de productiefste speler binnen de lijnen.  Nick Beckers maakte 8 punten voor de gasten uit Barneveld.

SV Land Taurus had een overweldigende start tegen VVP, in de eerste set sloegen ze zich via 8-4 en 14-9 naar een 25-13 zege. Die glans werd in de tweede set een stukje minder toen er aan het eind ‘slechts’ 26-24 op het scorebord stond. VVP kwam duidelijk beter in de wedstrijd en pakte na de 14-15 tussenstand in de derde set een duidelijke 18-25 zege. Met 22-25, na 22-22, dwongen ze de tiebreak af, die met 15-10 werd verloren.

Hans van Westrienen werd met 16 punten voor Taurus topscorer. Sander Heithuis van SSS maakte 23 punten en werd de meest scorende speler van de partij. Beide team blokkeerden er stevig op los, Taurus scoorde daarmee 16 keer, SSS 12 keer. Met Jorad de Vries (Taurus) als degene met de meeste blokpunten op naam, te weten 5. VVP wist niet één ace te maken.

Konstantin Mitev, de nieuwe Bulgaarse spelverdeler van ARBO Rotterdam Volleybal heeft niet kunnen voorkomen dat zijn ploeg een thuisnederlaag tegen Coolen Alterno leed. Al mag je dat van een nieuweling wellicht ook niet meteen verwachten. De ploegen waren in ieder geval wel aan elkaar gewaagd, hetgeen de stand op de ranglijst, teams staan onderaan, vooraf ook al had doen vermoeden. Alterno behaalde een nipte zege, drie sets eindigden met twee punten verschil. Na de 23-25 en de 25-23 nam Alterno via 19-25 een 1-2 voorsprong, die ze met 25-27 in een 1-3 winst veranderden.

Mitev scoorde 6 keer, topscorer bij de Rotterdammers werd Colina Derwin met 11 treffers. Bij Alterno ging die titel naar Jordi Andel, hij maakte er 13.

Nesselande VoorElkaar leed thuis een 1-3 nederlaag tegen Inter Rijswijk, dat zonder Alexander Brouwer speelde en in de met 25-18, 15-25, 23-25 en 18-25 gewonnen partij in Noud Doornheim zijn topscorer had. In de openingsset nam Nesselande de regie na 15-15 in handen en liep na de 19-16 tussenstand nog veruit. Set twee was na 11-15 en 13-22 met ruim verschil voor Rijswijk. In de derde set was het nipt, ondanks een geweldige start van de gasten. En in de vierde set ging de wedstrijd na de 12-13 definitief naar de bezoekers, de 16-21 werd 18-25. Chris van Mullem (Nesselande) werd met 20 treffers de meest scorende speler van de partij.

De stand bij de winterstop is nu Lycurgus 32, Dynamo 31, Orion 29, Rijswijk 24, Taurus 20, VVP 16, SSS 15, TTP 13, Nesselande 10, Zwolle 9, Alterno 9 en Rotterdam 5. Lycurgus en TTP speelden een wedstrijd minder.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Draisma Dynamo.