Sliedrecht Sport door Set-Up afgetroefd

1617TeamfotoSetUpD1

VoV, 18-12-2016. 6:00 uur. Na de stunt van TTP gistermiddag, ze versloegen VC Sneek met 3-1, was er gisteravond nog een toch wel verrassende uitslag te noteren. Koploper Sliedrecht werd in eigen huis naar een 2-3 nederlaag gespeeld, nadat ze met 2-1 en 17-14 in de vierde set hadden geleid.

Verantwoordelijk daarvoor was Set-Up ’65 Ootmarsum, dat zich bijzonder weerbaar toonde en het eenmaal veroverde initiatief niet meer afgaf. Het was de tweede vijfsetter die Set-Up dit seizoen van Sliedrecht won, en het was na het verlies bij Sneek vorige week ook de tweede nederlaag op rij van koploper Sliedrecht Sport.

Sliedrecht was dus uit op revanche en Set-Up wist dat de koploper te kloppen was. Alleen kwam daar in de eerste twee sets niets van terecht. Met een dikke 25-16 ging de eerste set naar de thuisploeg, in de tweede gingen de gasten met onder andere 9-11 en 14-16 aan de leiding, tot 20-20 was er weinig verschil, maar daarna maakte de thuisploeg het rigoureus af met 25-21.

Met een 2-0 achterstand en een beter spelend Sliedrecht Sport leek er voor Springendal Set-Up weinig eer te behalen, hetgeen echter schijn was. Vanaf de derde set toonde de ploeg van Brahim Abchir veerkracht. Ze namen vlot een ruime voorsprong (3-7, 6-14, 9-16 en 11-21), waarvan Sliedrecht aan het eind nog een paar puntjes kon afknabbelen (van 14-23 naar 17-23), maar dat was beduidend te gering om het de gasten nog moeilijk te maken. De set ging met 18-25 naar de Ootmarsummers.

Aanvankelijk had Set – Up in de vierde set ook het voordeel aan hun kant (5-9), de serie van de thuisploeg veranderde het in 11-10, 15-11 en 17-14. Set-Up zat in een dipje, en kwam daar maar langzaam weer uit. Bij 17-17 waren ze weer naast Sliedrecht, om er ook meteen voorbij te knallen. Via 18-20 en 20-23 naar 22-25 en 2-2. In de tiebreak sloegen de gasten zich via 2-4 en 3-6 naar 5-10. De 9-15 setwinst sloot een geslaagd inhaalmanoeuvre, van 2-0 naar 2-3, af.

Set-Up is Sneek voorbij gegaan en staat nu tweede in de stand, op twee puntjes achter Sliedrecht Sport. Topscorer werd Kirsten Oude Luttikhuis met 22 punten. Esther Hullegie kreeg bij Sliedrecht 21 punten op naam.