Vizier op volleybal

 

Gehavend Kalinko H1 wint één setje vs. koploper

VoV, 23-01-2023. 6:33 uur. Kalinko H1 had flink wat blessures en een zieke, maar reisde vol goede moed af naar Zaanstad voor een wedstrijd tegen de koploper. Het werd 3-1 waarmee de Scheveningers een puntje verdienden.

Ans, Nidal en de nog te geblesseerde Marko waren er voor coaching en steun. Ze stuurden de volgende basis het veld in: Rens en Daron op midden, Matthijs en Riki op buiten, Rául op diagonaal en Frank als spelverdeler. Nathan was de libero van dienst. Maarten en Arnout waren niet volledig fit, maar stonden klaar om in te vallen.

Frank mocht de wedstrijd beginnen. Zijn service zette meteen te toon. Kalinko was hier om zich te revancheren voor het verlies aan het begin van het seizoen. Frank zette de druk er goed op een maakte een serie van vijf punten. Deze voorsprong bleef ongeveer gelijk, maar richting de 2e helft van de set begon de thuisploeg langzaam terug te komen. Hierdoor werd het nog een spannend slot. Na een set point voor Kalinko kreeg Zaanstad H3 de kans om de set binnen te halen. Kalinko haalde dit puntje gelukkig terug en maakte de laatste twee punten ook af; 25-27.

Zaanstad mocht de 2e set beginnen en kwam duidelijk scherper terug. Ze hadden goed opgelet bij de serie die Frank neerzette en deden dit deze set terug. Hierdoor werd het lastiger om direct te scoren voor de Scheveningers. Zaanstad pakte elke keer een puntje op de eigen service en een serie aan de kant van Kalinko bleef uit. 25-16 was een duidelijke uitslag in het voordeel Zaanstad H3.

In de volgende set probeerden de Scheveningers het tij te keren, maar keek gelijk tegen een achterstand van een paar punten aan. Kalinko kwam op de helft van de set niet verder dan een hand vol punten. Dit had vooral te maken dat er in de pass en de aanval te veel punten direct weggegeven werden. In het tweede deel van de set ging het weer iets beter lopen. Verder dan 25-13 kwam het echter niet. Een set om snel te vergeten.

De laatste set werd het net anders neergezet. Frank en Rául wisselen van rol in het 2-6 systeem. Dit leek te werken. Het ging tot het einde toe gelijk op. Helaas kon Kalinko het trucje van de eerste set niet herhalen en viel de set nu net de andere kant op. Het werd 25-23.

Volgende week, op 28 januari, speelt Kalinko H1 weer in de vertrouwde Houtrust. Het wordt weer een topper, want de nummer 2 Wereldvrede US H3 komt op bezoek. Man-of-the-match Frank mag dan proberen zijn titel te verdedigen.

gh @ VoV. Verslag van Matthijs Goossens, foto Nidal Al Qaq.