Vizier op volleybal

 

Video van topper Tjoba vs. Lycurgus (2de Divisie Dames)

VoV, 23-01-2023. 6:31 uur. Marius Verwoert maakte een videoregistratie van de topper in de Tweede Divisie tussen Tjoba (koploper) en Lycurgus (nr. 2)

Tjoba begon sterk aan het duel en pakte in set 1 snel vijf punten voorsprong. Hoewel Lycurgus zich steeds een puntje dichterbij vocht, bleef er op het einde een marge van drie punten verschil in het voordeel voor de thuisclub.

Ook in de 2e set wist Tjoba al vroeg los te komen, maar ditmaal was het verzet van Lycurgus sterker, met als gevolg een zeer spannend slotstuk. De foutenlast van Tjoba ging omhoog en Lycurgus maakte daar dankbaar gebruik van.

Met een 1-1 setstand leek de wedstrijd klaar voor een vijfsetter, al dachten de dames van Tjoba daar anders over. Ze schakelden een tandje bij, waar bij de dames uit Groningen juist de foutenlast omhoogging.

Set 3 en 4 gingen beide overtuigend naar de thuisclub. Met in set 4 als bijkomstige bijzonderheid een reeks van 12 opslagen (stand 5-2 naar 17-2) van middenaanvalster Maartje Veenstra. Eindstand 3-1 en daarmee staat BBQ Time Tjoba DS 1 voorlopig stevig op de eerste plaats.

Om de samenvatting van dit duel te bekijken klik op DEZE LINK.

gh @ VoV, verslag en video van Marius Verwoert.