Gehavend Orion wint in drie sets van Volley Tilburg.

VoV, 01-11-2021. 11:46 uur. Zaterdag stond de wedstrijd tegen Volley Tilburg op de planning. We hoorden afgelopen week van Merle dat ze haar duim heeft gebroken en we hoorde zaterdagochtend van Annemarieke dat we het zonder haar moesten doen omdat ze met 40 graden koorts op bed lag. Hiernaast was Liza nog half ziek, Kim zal de komende weken/maanden niet op het veld verschijnen door haar enkel blessure en Rebecca is tijdelijk geen onderdeel van de selectie.

We hebben wel eens betere tijden gekend zullen we maar zeggen. Gelukkig konden we weer rekenen op hulp van de drie speelsters van dames 2 en Marlijn zou gaan starten op de middenpositie, in plaats van op de passer-loper positie.

De eerste set begon wat moeizaam, we konden lastig ons niveau laten zien en konden weinig druk zetten met onze service omdat er te veel fouten werden gemaakt bij de achterlijn. We stonden uiteindelijk met 18-24 achter maar maakten een heerlijk punt waardoor Annemiek op de stand van 19-24 mocht gaan serveren. Dit ging, zoals we van haar zijn gewend, heel goed. Annemiek scoorde punt na punt met haar serves! De ballen die wel over het net kwamen werden zorgvuldig afgemaakt waardoor we de set wonnen met 26-24!

In de tweede set scoorden we veel punten met onze aanval en ook met de serves scoorden we veel. Saar, die voor het eerst met ons meedeed bij de wedstrijd werd erin gewisseld om te gaan serveren. Dit ging zo goed dat ze maar liefst 4 punten scoorde met haar serves. Hierdoor wonnen we ook set 2, met een eindstand van 25-12.

We gingen de derde set in met een goed gevoel, 2-0 voor is immers altijd lekker. Maar het is belangrijk om waakzaam te blijven, want de tegenstander geeft niet zomaar de wedstrijd gewonnen. We hadden het lastig met onze verdediging en besloten veranderingen in ons systeem door te voeren, waardoor we alle ballen van de vloer haalden. Ook deze set wonnen wel met 25-22!

We hebben de 3 punten in Doetinchem gehouden, belangrijke 3 punten in deze fase van de competitie. We zijn dus heel erg blij met deze overwinning. Volgende week staat Thor dames 1 op de planning!

gh @ VoV. Verslag van Daniƫlle Nouwen, Orion dames 1. Foto Hans van Dijk.