Gehavend Set-Up D2 lastig voor koploper

VoV, 10-03-2019. 14:51 uur. Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld, mochten we gisteren eindelijk weer! Koploper Sudosa – Desto kwam bij ons op bezoek om zoveel mogelijk punten weer mee te nemen richting Assen. Hier gingen wij echter niet zomaar mee akkoord en streden wij met iedereen om het Sudosa zo lastig mogelijk te maken. Echter hadden we maar weinig speelsters beschikbaar. Carine Elferink en Ilse Kamphuis zaten al langer op de blessurebank, maar afgelopen donderdag werd ook Jill Rouwers hier nog aan toegevoegd.

In de training kwam ze met haar schouder ongelukkig terecht en moest ze met de ambulance mee naar het ziekenhuis, waar geconcludeerd werd dat haar schouder uit de kom is geweest. Jill zal nog een tijd moeten herstellenen dus moesten we op zoek naar vervanging. Pien Vos moest met Dames 3 mee en dus werd Evie van Kerkvoorde weer opgeroepen. Maar het zit ons allemaal niet mee, want vrijdag kregen we te horen dat Evie was aangereden door een bus en niet zou kunnen spelen. Gelukkig was Wies Bekhuis bereid om stand-by te staan en hadden we zo dus naast een spelverdeelster ook een aanvalster als wissel aan de kant staan. Oké, dan de wedstrijd zelf:

De eerste set begonnen we meteen scherp en waren het voornamelijk Diede Hagedoorn en Danae ten Oever die de ballen scoorden via de hoge blokkering van Sudosa Desto. Bij 12-12 wisten we op de serve van Danae uit te lopen naar 16-12. Sudosa – Desto zocht met de serve voornamelijk Daphne Kamphuis op, maar zij wist keer op keer perfecte passes te leveren. Zo kon Mayke Schutte iedereen vrijuit aanspelen en wisten we het Sudosa – Desto goed lastig te maken. De voorsprong gaven we niet meer weg en de eerste set was bij 25-19 voor ons.

De tweede set hoopten we op dezelfde manier te starten, maar dit lukte helaas niet. We keken al snel tegen een achterstand aan van vijf punten. Dit waren voornamelijk slordige fouten aan onze kant, waardoor we het onszelf erg lastig maakten. Bij een stand van 12-19 leek het gat wel erg groot, maar we lieten onze hoofden niet zakken. Met een sterke service en slimme tikballen wisten we nog iets terug te doen. Helaas bleek het niet genoeg en verloren we de set met 20-25.

De derde set stonden we er weer. Diede scoorde meerdere malen met de service en Daphne en Danae wisten harde ballen te wisselen met slimme tipballen. Er werden lange rally’s gespeeld in deze set en het verdedigend werk van libero Maaike Bos haalde vele ballen van de grond. Het was een mooie set om te zien waar beide teams veel vechtlust toonden en het spannend bleef tot de laatste bal.

Makkelijke ballen over het net spelen deden we niet, zoals Daphne dacht bij een stand van 18-18. Een oplosbal van achter de drie meter tenniste ze onderhands met zo’n kracht dat hij niet te verdedigen was voor Sudosa Desto. In het einde van de set was het toch Sudosa die met hun lengte makkelijker langs onze blokkering kwam dan andersom, waardoor zij de set wonnen met 23-25.

Weer een kantwissel en vandaag leek het wel alsof deze helft van het veld ons niet veel goeds deed. Het lukte vaak net niet, sloegen vaker in de blokkering en een goede service bleef ook weg. Strijdend vochten we voor elke bal, maar hier moesten we toch onze meerdere erkennen in Sudosa – Desto. Ze wonnen de set met 19-25 en dus de wedstrijd met 3-1.

Achteraf zijn we erg tevreden met het niveau dat we hebben gehaald en dat we echt alles hebben gegeven met de mogelijkheden die we hadden. Toch is het zuur dat we ergens weten dat er nog meer te halen was geweest in deze wedstrijd. We hopen het niveau in ieder geval vast te kunnen houden, want dan komen er nog een aantal mooie wedstrijden aan!

Onze volgende wedstrijd spelen we volgende week tegen de nummer 2 van de competitie, namelijk VC Sneek D2. Zaterdag 23 maart spelen we om 15.00 uur weer in de vertrouwde Schalm en wel tegen de buren uit Rossum. We hopen jullie dan weer te zien!

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Foto Jan van den Noort.