IMS / Voltena gaat onderuit in Groningen

VoV, 10-03-2019. 14:55 uur. Het is alweer twee weken geleden dat IMS/Voltena de 3-0 overwinning op de thuislocatie De Crosser tegen PDK Huizen binnensleepte. In die tussentijd is er veel getraind om zaterdag aan te treden tegen OBEG Donitas dames 1 in het verre Groningen.   De uitslag bij de thuiswedstrijd tegen dit team was een spannende 2-3 en dat betekende dat IMS/Voltena gebrand was op de overwinning.

De wedstrijd, welke plaatsvond in dezelfde sporthal als tegen Veracles, begon aan de kant van IMS/Voltena met een kleine achterstand. Er moest even worden geacclimatiseerd aan de warme sporthal en de druk die Donitas vanaf het begin uitoefende. IMS/Voltena zet bij en maakt de stand met een 7-7 weer gelijk. Vanaf dit punt zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Om en om worden de side-outs gemaakt wat resulteert in een gelijk scoreverloop. Vanaf de 19-19 lijkt het alsof IMS/Voltena bang is om de set te winnen. De grip op de tegenstander is er niet en daar maakt de overkant gebruik van (25-19 voor Donitas).

Set twee lijkt bij de start identiek op de eerste set, alleen lukt het IMS/Voltena niet om het gat weer te dichten. Constant wordt er tegen een kleine achterstand aangekeken. Vooruitduwen, de leiding pakken in de wedstrijd en het terugkomen uit een achterstand, IMS/Voltena is er vaak in geslaagd. Eenmaal mocht het dit keer niet baten en werd set 2 na een kleine terugkeer met 25-21 aan Donitas toegewezen.

In de derde set werd alles op alles gezet om alsnog punten mee naar huis te nemen. In deze allesbeslissende set blijft IMS/Voltena bij maar bereikt Donitas toch als eerste de twintig  puntengrens. Dit laat IMS/Voltena niet nogmaals gebeuren, ze komen terug op 23-22 maar zet het niet door. Elke set een stap dichterbij, maar daadwerkelijk grip krijgen op de tegenstander zat er ditmaal niet in.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op de planning! Met een mooie trainingsweek in het verschiet gaat IMS/Voltena er alles aan doen om de punten thuis te houden. Alle aanmoediging daarbij is altijd van harte welkom, dus kom allemaal kijken, om 19:00 uur in de sporthal De Crosser op zaterdag 16 maart!

gh @ VoV, verslag en foto van / via René van der Giessen, teammanager Voltena dames 1.