GEL: België met moeite langs Slowakije

VoV, 27-05-2018. 8:45 uur. In  poule A van de Golden European League speelde België na de uitwedstrijden tegen Zweden en Estland hun derde wedstrijd thuis tegen Slowakije.

De Belgen (foto boven) begonnen sterk (4-0) en kwamen zelfs met 13-8 voor. Slowakije maakte te veel fouten, België verloor even de concentratie, waardoor de gasten nog wat goed konden maken van de achterstand. De eerste set eindigde op 25-22.  Op 22-16 in de tweede set was de weerstand van de bezoekers wel gebroken en konden de Belgen met ruime 25-17 de set voor zich beslissen en de stand op 2-0 brengen.

In de derde set bleef de score tot 10-10 gelijk. Toen begon het Slowaakse team te draaien en te scoren en op 12-15 en 12-18 vroeg trainer coach Anastasi time  outs. Op 21-23 hadden de Red Dragons nog even hoop op setwinst, maar Petras zorgde voor de beslissing in het voordeel van Slowakije, dat met 22-25 won.  Na een Slowaakse remonte in de vierde set van 10-6 naar 11-10 wisselde coach Anastasi. De Belgen lieten een 18-14 voorsprong door de vingers glippen. De agressieve bezoekers vochten zich naar 20-24, de thuisploeg kwam terug tot  24-24, maar het was niet genoeg voor setwinst (24-26).

In de spannende tiebreak sloeg Klinkerberg na de 13-13  de beslissende punten voor onze Zuiderburen binnen.

De andere wedstrijd in poule eindigde in een 3-1 zege van Estland op Zweden. Estland gaat met 9 punten aan de leiding, België heeft er 5, Slowakije 4 en Zweden staat nog op nul.

In De Oranje poule (poule B) wordt vandaag de wedstrijd Slovenië vs Turkije gespeeld. In de stand hebben beide teams dus een wedstrijd minder, daarin gaat Turkije aan de leiding met 5 punten, Oekraïne en Nederland hebben er ook 5 en Slovenië staat nog op nihil.

In poule C won Tsjechië met 3-1 van Spanje en wist Portugal in Finland met dezelfde setscore de winst op te eisen. Na drie wedstrijden staat Finland op 7 punten, Portugal heeft er 5 en Spanje en Tsjechië hebben allebei 3 punten achter hun naam.