Vizier op volleybal

 

GEL: Estland en Finland op drempel Final4

VoV, 04-06-2018. 6:33 uur. In poule A van de Golden European League had Estland nog één zege nodig  om zeker te zijn van een plaats in de Final Four van de CEV Volleyball Golden European League in Karlovy Vary. Die moest behaald worden tegen en bij onze Zuiderburen, dat met één zege minder en vier punten achter tweede stonden in de tussenstand.

De gemotiveerde bezoekers namen in de eerste set een 7-10 voorsprong, die de Belgen bij 15-15 pas weer ingehaald hadden. In een superspannende eindfase wist België na een aantal setpoints de winst blokkerend met 29-27 binnen te halen. In de tweede en derde set waren de Belgen aan het eind steeds ruim voor en hadden ze geen moeite om de setballen te verzilveren. Met twee keer 25-19 pakten ze de 3-0 zege.

België speelt woensdag om 20:30 uur tegen Zweden. Op dat moment weten ze ook of de Final Four nog haalbaar is, want het resultaat tussen Estland vs Slowakije zal dan al bekend zijn. Estland heeft 4-12, België 4-11. Bij 3-0 of 3-1 is Estland zeker van deelname aan de Final Four.

In poule C gaat Portugal na gisteren aan de leiding. Zij hebben na de 3-2 winst op Finland 9 punten uit vier gewonnen wedstrijden. Tweede is Finland met 3 zeges en 10 punten. Ook hier valt de beslissing in het laatste weekend. Dan speelt Finland uit tegen Spanje en krijgt Portugal Tsjechië op bezoek. Finland heeft aan elke winst voldoende om zich te plaatsen. Tsjechië is als gastland voor de Final Four al geplaatst.

De stand van zaken in poule B, de Oranje poule, is inmiddels wel duidelijk. Daar heeft Turkije zich voor de Final Four geplaatst.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.