Vizier op volleybal

 

Gemini D1 bouwt aan het gewenste niveau.

VoV, 19-06-2022. 1:45 uur. De nieuwe trainer/coach Jan van Uitert van Gemini D1 is blij te kunnen berichten dat de selectie voor het komende seizoen volledig ingevuld is en dat de voorbereidingsperiode geheel gepland is. De volgende zeven speelsters maken net als vorig jaar ook komend seizoen deel uit van het vlaggenschip in de dameslijn van de vereniging uit Borculo.

  • Spelverdeelsters: Marit Garritsen en Romee Esselink
  • Diagonaal: Rowan Berg
  • Passer – Lopers: Ellen Luimes en Shannen Hemel
  • Midspeelsters: Carmen Hemel en Milou Hemel

Als nieuwkomers uit het eigen opleiding team D2 verwelkomt de ploeg : Libero Daphne van der Lelie en als passer-lopers Mara Noten, deze twee zeer getalenteerde speelsters zullen in de korte voorbereidingsperiode moeten aanhaken op het niveau van de bestaande selectie.

Verder ben ik erg tevreden met het terugkeren op het thuishonk van passer-loper Bente Snuverink en midspeelster Anke Walvoort, beide speelsters zijn opgeleid binnen Gemini en hebben een seizoen bij andere verenigingen gespeeld. Zij spelen volgend seizoen weer in Borculo en zijn een geweldig mooie aanvulling voor ons team.

Verder zijn we bezig om te bekijken of we de teamcompositie kunnen aanpassen, zodat de speelsters individueel een hoger niveau kunnen halen en het team op het gewenste niveau kan en gaat spelen. Een uitdaging voor alle speelsters, want veranderingen van positie is uit je comfort zone komen en in het totale plaatje leren denken.

De ploeg van elf speelsters gaat vol zelfvertrouwen de voorbereidingsperiode tot de zomervakantie in met veel oefenwedstrijden en na de zomervakantie toernooien en iedere week aangevuld met krachttrainingen in het krachthome Body Check in Geesteren.

Tijdens de eerste trainingen en een oefenpotje tegen 1e divisionist Wevo, heeft de ploeg al laten zien dat we voldoende talent hebben, een prachtige mix zijn van ervaren en jonge speelsters en volgend seizoen een stabiele 2e divisie ploeg te kunnen zijn en misschien zit er wel meer in. Als trainer heb ik hier 100% vertrouwen in en gaan we voor een leerzaam, prachtig en positief seizoen.

Planning oefenwedstrijden en toernooien:

Dinsdag 21-6: 19.00 uur ; Dynamo Apeldoorn D3 vs. Kerkemeijer Gemini D1.

Maandag 27-6: 19.30 uur ; Tornado Geesteren D1 vs. Kerkemeijer Gemini D1.

Zaterdag 20-8:  Vierkamp in Lichtenvoorde.

Zaterdag 27-8:  Zeskamp in Borculo.

Zaterdag 03-9: Voorronde nationale beker locatie nog niet bekend.

Zaterdag 10-9: Nationale beker locatie nog niet bekend.

Zaterdag 17-9: Volco D1 vs. Kerkemeijer Gemini D1 ; Start competitie.

gh @ VoV, bron trainer/ coach  Jan van Uitert.