Gemini maatje te groot voor RVV heren 1

VoV, 02-12-2019. 7:39 uur. Sinds jaar en dag is Gemini Kangeroes een vervelende tegenstander voor RVV. Ruim tien jaar geleden vochten de twee ploegen nog de mooiste duels uit in de eerste en promotieklasse. Gemini maakte als eerste de overstap naar de hogere regionen, waar RVV met wat vertraging volgde. Afgelopen zaterdag troffen de teams elkaar voor een wedstrijd in de top van de Tweede Divisie. Gemini Kangeroes maakte een sterkere indruk en versloeg de Katwijkse formatie met 3-1.

In de eerste set beleefde RVV eindelijk een wat krachtiger begin dan voorgaande wedstrijden. In de beginfase een licht voordeel voor RVV, maar Gemini kwam steeds beter in de wedstrijd. Stabiel en sterk serverend en een zeer sterke (blok)verdediging deed RVV wankelen. RVV-ers werden gedwongen tot fouten in het normaliter imponerende aanvalsspel en dat bleek voldoende voor setwinst (25-21).

In de tweede set liet Gemini RVV niet los. RVV had het moeilijk en verzuimde de geboden kansen in de aanval af te maken en dan verdien je het ook niet. Een sterke servicebeurt in de slotfase van de set zorgde nog voor een 23-23 stand. Misschien we de kans om de wedstrijd te keren. Spelverdeler Ard de Mooij probeerde met snelheid aanvaller Ken Rovers in stelling te brengen. Setup te scherp en Rovers bleek niet meer in staat om de bal over het blok heen te tippen. Cruciaal en dat voelden de mannen van RVV. De frustratie die volgde op deze gemist kans leidde tot een onnauwkeurigheid in de RVV-blokkering. Een van de handen raakte de antenne, punt en set voor Gemini (25-23).

De derde set vertoonde een gelijk beeld en dat was voor trainer/coach Sven Walleze aanleiding om een dubbele wissel door te voeren. Alleskunner Robert de Vries werd vervangen door Ard de Mooij en Gilbert Vivo nam de plaats in van Ron de Mooij, waarmee een 3-mans aanval werd gecreëerd. De spelverdelerswissel pakte goed uit. Ard gooide het over een andere boeg met wat frivoliteit in de vorm van combinaties. Gemini had wat moeite om met de ze afwijkende speelstijl om te gaan en RVV pakte de controle in de set weer. In het midden van de set liep Geminispeler Robin Kalmeijer een vervelende blessure op en moest gewisseld worden. Het gemis van Kalmeijer, een van de sterkhouders binnen het team van Gemini, werd direct duidelijk. Gemini was van slag en verloor de set met 19-25.

RVV had vertrouwen in een goede afloop van de vierde set, misschien wel te veel. Immers, Gemini raakte een van zijn sterkste spelers kwijt. RVV vergiste zich daarin daar de Voorschotenaren imponeerden met een sterk collectief. Fantastische reddingen en wederom sterke blokkering en service waren RVV te machtig. Het gat groeide van een langzaam naar zeven punten en met diezelfde snelheid verdampte het vertrouwen in het RVV-kamp. RVV verloor de set met 25-18.

Gemini speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen en dat is niet de eerste ploeg die dat na een wedstrijd tegen RVV weet te melden. Toeval? Of laat RVV zich dit gebeuren?

gh @ VoV, verslag van / via Ron de Mooij, RVV. Foto Jan van den Noort.