Gepidae H1 wint wedstrijd en de derde helft

VoV, 02-12-2019. 7:45 uur. Afgelopen zaterdag mocht Gepidae een lastige uitwedstrijd in Veldhoven spelen tegen de heren van Nuvoc. Een team dat we nog kende van ons voorbereidingstoernooi met uitstekende spelers. Dat virtueel op een prima 5e plek staat. We wisten dus dat ons een lastige wedstrijd voor de boeg stond. Na verschillende promo’s op instagram en facebook van zowel Nuvoc als wij zat de tribune ook lekker vol. Dan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd begon zoals de humor op instagram lekker slecht. Wat resulteerde in een flinke voorsprong voor Nuvoc en twee ingezette time-outs aan onze kant. Uiteindelijk ging op het juiste moment de knop om bij Gepidae. Die zowel dit als vorig seizoen heeft laten zien dat het zich bij een achterstand niet gek laat maken. Door een goede serviceseries en enkele killblocks was de voorsprong van acht punten plots gekrompen tot een punt. Het vertrouwen werd groter en Gepidae drukte op het juiste moment door met een 22-25 setwinst tot gevolg.

In de tweede set kreeg Gepidae aanvallend en verdedigend beter een voet aan de grond. Door gedegen spel en enkele lange raillies kon Gepidae deze set relatief eenvoudig winnen (20-25).

De derde set is altijd de lastigste als je 2-0 voor staat. De tegenstander weet dat het zijn laatste kans is en bij jou begint het gevoel van een lekker biertje in de kantine al op te komen. Dit was een set waarin wij dan ook de gehele set achter de feiten aan hebben gelopen. Veel slordigheden maar vooral ook goed spel van Nuvoc zorgde ervoor dat Gepidae geen vuist kon maken in deze set. Met een uiteindelijke 25-19 als gevolg.

De laatste set was er eentje die Gepidae moest pakken om nog bovenaan te kunnen komen. Gelukkig was nu Gepidae de ploeg die de toon zetten. Met goed spel veel verdedigende acties wist Gepidae een duidelijke slag te slaan. Met een 19-25 winst als gevolg. Dit had nog duidelijker uit kunnen vallen mocht het niet dat de scheidsrechter daar anders over dacht.
Al met al 4 punten in een lastige uitwedstrijd en waarin wij nooit echt ons niveau hebben gemaakt. Komend weekend mogen wij thuis in onze onneembare vestiging het sportcentrum (al bijna 1,5 jaar ongeslagen) tegen de hekkensluiter laten zien wat we kunnen. Terwijl de concurrentie enkele lastige potten op het programma heeft. Dus dat biedt veel perspectief.

gh @ VoV, verslag van /via Ingmar Limburg, Gepidae. Foto Jan van den Noort.