Vizier op volleybal

 

Gemini S vs. VVU goed voor vele vrolijke vleesvariaties

VoV, 23-10-2022. 14:42 uur. Vlees. Vlees was hetgeen waar het vandaag om draaide. Althans, er draait wel meer: Het plafond in de slaapkamer van Bas, de wereld, de spelers van Gemini S in het volleybalveld en de sinterklaasfilm ‘Gespuis in de speelgoedkluis’ met prinses Laurentien en Martien Meiland (IMDb 3.1). Qua vlees was het overduidelijk. Bas heeft een gefermenteerde vleesbal in zijn maag. De wereld heeft een vleeswond. Gemini S (dat zijn wij) maakt gehakt van vv Utrecht. En tot slot acteren Martien en Laurentien voor kanonnenvlees.

Eerst stond vv Utrecht heren 3 op het menu. Daarna mochten wij onze met leverworst ingesmeerde herenlichamen, op een maaltijd met vlees storten. De eerste set werd vv Utrecht een rollade. Zo makkelijk rolden wij de eerste 0-7 eruit. Medium/well done met passing van ‘Baklap Bas’, ‘Tartaar Tom’ en ‘Beenham Bram’. Al snel hadden wij vv Utrecht met 21-25 verorberd.

‘Maiskip Mike’ was bezig zijn directe tegenstander aan zijn spies te prikken. Met een klein druppeltje Dreft. Ze waren elkaar aan het uitdagen en afblokken. De scheidsrechter riep de mannen bij de bok en sprak: “Een druppeltje Dreft tussen piemel en pruim, garandeert vlottere liefde en een bakkes vol met schuim.” De heren dropen af. Stomverbaast.

Vervolgens sloegen ‘Maiskip Mike’ en ‘Baklap Bas’ meer ballen langs het blok dan er af en toe in. Ook ‘T-Bone Tim’ pakte voor ons een blokje van de schaal vettigheid. Het was dus niet verwonderlijk dat we deze set wonnen met 18-25. ‘T-Bone Tim’ wist immers wat voor vlees we in de kuip hadden, in de Galgenwaard.

‘Rib eye Remko’ stond zijn plaats af aan ‘Marrowbone Martijn’ om zijn toch al wat zoute lippen op de bank te betten. ‘T-Bone Tim’ sloeg nog een met-één-been-afzet-aanval. Best effectief. Een beetje het tegenovergestelde van de rij bij Mojo. Enfin. Dan komen we bij het wild dat Wouter heet.  ‘Wouter Wild’ wilt (of is het wil?)… Hij wilde man tegen man boven het net. Handen als patrijzen zo ver mogelijk over het net steken. En daarmee set drie binnenslepen.  En dat ging goed. Vv Utrecht werd gebraden via 22-25. Hoppa!

Passend is ‘Wouter Wild’ net een bulldozer. Maar aanvallend wilde ‘Wouter Wild’ op de diagonaal shinen. Hij sloeg een bal op de achterover. Zo hard als hij kon. Een beetje wild. De geest is gewillig maar het vlees is zwak. En de bal was uit. Wel hard. Krokant.

De hele Tartaren familie (van Tartaar Tom) en familie Baklap (van Baklap Bas) was aanwezig. Ze juichten op momenten dat er wat leuks geserveerd werd. Vooral door ‘Marrowbone Martijn’. Hij serveerde een hele hoop. Het ging door merg en been. Of door merg en de Bree. Het laatste punt is niet altijd het mooiste. Maar wij hebben ‘Erik Eendebout’. En jahoor. Daar was ‘Erik Eendebout’. Met een bloedroodblokje reeg hij vv Utrecht aan het spit (21-25). ‘Kalfshaas Klaaf’ kon er helaas niet bij zijn. Hij stelde zijn lichaam ter beschikking aan de wetenschap. Vraag er maar niet naar.

Al met al hebben wij met deze dag ons steentje bijgedragen aan de competitie. En aan het milieu. En onze eigen kans op darmkanker. En hart & vaatziekten. Maar we hebben ook 4-0 gewonnen. Baklap Bas: “Omdat we naar de zon toe groeien!”

gh @ VoV,  verslag van  Bram, Gemini S. Foto idem.