Vizier op volleybal

 

Gemini S wint de verkiezingen niet!

VoV, 20-11-2023. 6:46 uur. Wat een spannende tijd. En nee, dit gaat niet over de goede sint. Nee, dit gaat ook niet over de verkiezingen. En nee, dit gaat ook niet over de wedstrijd vv Amsterdam – Gemini S. Dit gaat over rennen naar de wc. Heerlijk om op tijd te zijn. Fijn om op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Timing is alles. En alles is timing.

Sander was te laat. Klaaf was nog aan het pompen. Een volgepropte vierwieler uit Hilversum hobbelde naar Amsterdam west. Remko was de stemwijzer aan het invullen dus kon niet mee. Tom, de man van meerdere laagjes kleding, had zijn jas uit en keek gepijnigd naar het limoengroen.

De volleybalhal van vv Amsterdam ademde een kleur van optimistisch D66, vergane glorie CDA, vleugjes blij DENK en een sikkeneurig nieuw BBB. Groen zie je niet/nauwelijks bij volleybalclubs. Vooral rood en blauw.

De wedstrijd vv Amsterdam en Gemini S was spannend in de eerste sets. Een ‘good-old’ wedstrijdje fout serveren. Vv Amsterdam serveerde er 10 fout in de eerste set en met nog een paar foutjes hebben wij van onze 24 punten er maar 10 zelf gemaakt. En nog verloren met 26-24. Wat een drama.

De tweede set ging niet beter. 2e klasse of 1e klasse niveauvlagen wisselden af met heel soms een sprankje hoop dat er wel iets van normaal volleybal op de open vlakte werd gelegd. Het veld was echt een open vlakte, daar lag het niet aan. De tweede set verloren we met 25-23.

Ook jammer. Maar ook bar en bar slecht. En dan te bedenken dat onze ondergrens in set drie en het begin van set vier pas echt werd opgezocht. Tjonge jonge. Setstanden 25-16 en 25-17 waren duidelijk voor vv Amsterdam.

Martijn kon met zijn serve niet genoeg forceren. Klaver sloeg niet hard genoeg. Erik speelde de ballen op midden te laag en buiten te ver van het net. Sander passte middelmatig. Bas kwam er niet aan te pas. Ho ho, niet rijmen. Bas kwam niet. Tom miste vorm. Wouter spreidde te veel, zonder op één ding te focussen. Tim kon niet over het net scoren.  Bram bleef maar in het blok slaan. Remko werd gemist en Mike had gewoon honger.

Al met al was Gemini S een gefrustreerde groep die z’n verlies moeilijk erkennen kon. Allemaal hebben we een grote mond. We zitten in onze eigen donkerrode Hilversumse bubbel en we houden er ook allerlei rare theorieën op na. We zijn een soort Forum voor Democratie. Wat dat betreft was vv Amsterdam veel meer een bolwerk van harde werkers, sociaal maar niet meedoen om de knikkers. En rood. Heel rood. SP dus. De competitie en de verkiezingen gaan hand in hand.

De zetels zijn in een verdeelsleutel om te zetten naar het aantal punten aan het einde van de tweede divisie C. Dan weten jullie dat alvast. Want vorig seizoen won Woerden de competitie. Net als die blauwe VVD vorige keer. ZVH heeft het meeste van de PvdA met haar rood. Een geschiedenis van landskampioenschappen maar nu nog zoekend naar vorm en samenwerkingen.

De wit en blauw van US missen alleen nog het rood om de Nederlandse vlag af te maken. Een multiculturele stad als Amsterdam terwijl 98% van de club wit is. Eigen volk eerst. Dat is typisch PVV. Dan zijn er nog de burgerlijke gezinnen die hun afvaardiging bij de Christen Unie kennen. Irene is blauw, in de competitie is ze een combinatie van vooruitgang en behoudendheid.

Onze Europees gezinde en Engels sprekende Punch kan niet anders dan paarsgekleurd Volt zijn. En als het Culenborgse Shot geen excuses gaat aanbieden voor fouten uit het verleden van Culenborg, vinden we bij hen vooral donkerblauw Ja21 overeenkomsten. Welkom in de hel van Protos. Welkom bij de SGP.

Dan zijn er ook nog mannen die de 50 al zijn gepasseerd. Henk Krol is van een andere club. Maar 50plus is net zo als Zaanstad. Nu heb je nog een ratjetoe van verenigingen dat Bij1 is gevoegd. In Haarlem zijn geen zwarte pieten. Alleen Spaarnestad haar tenue is grotendeels zwart. En last but nog least, Sovoco. Sociaal volleybal contact, eerlijk overspelen zonder winnaarsmentaliteit. Donkerblauw met één belangrijke man, NSC.

Woensdag is duidelijk wie kampioen 2e divisie C wordt. De competitie is alleen nog niet over. Het spel om de knikkers is wel begonnen. Gemini S heeft een slag verloren. Maar alles hangt samen met wat je doel is en hoe je daarmee omgaat. Of zoals gelegenheidscoach Bas zei na afloop: ‘We speelden net als de bitterballen na afloop: zacht van buiten en bevroren vanbinnen.’

Gelukkig had onze meest brave burger Mike nog honger en sloten wij de dag af bij Boes&Beis. Met uitzicht op een donkere wereld die regelmatig verlicht werd door zwaaiend blauw. Zo keken we vanuit een goed verwarmd veilig restaurant naar andermans leed. En zo vergaten we even hoe slecht we zelf zijn.

gh @ VoV, verslag van Bram Achternaam, Gemini S. Foto idem.