Vizier op volleybal

 

VIVES H1 kent geen problemen met hekkensluiter DIO

VoV, 20-11-2023. 6:29 uur. DePartyshop.nl VIVES H1 heeft afgelopen zaterdag een overtuigende 3-0 overwinning gehaald op WIJZIJNTOP Personeelsdiensten DIO/Bedum. In de eigen IJsselhal maakte VIVES in het laatste gedeelte van iedere set het verschil ten opzichte van de hekkensluiter door de sets met 25-21, 25-19 en nogmaals 25-19 te winnen.

Na het verlies in een spannende uitwedstrijd tegen koploper VC Sneek van vorige week, stond afgelopen zaterdag het andere uiterste op het programma voor VIVES, namelijk de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter DIO/Bedum.

Coach Hans Mater begon de wedstrijd met een aantal wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd in Sneek. Fedde Plankeel en Jacco Hoogendoorn hadden dit keer een basisplaats wat ten koste ging van Joël van der Schans en Thomas Rosier. Verder begonnen Sjoerd Hoogendoorn, Mitchel van Kesteren, Addie van der Veen, Evan Groenenberg en Jordy Streng.

VIVES kwam moeilijk op gang in de eerste set en had moeite zich aan te passen aan de afwisselende services van DIO/Bedum. Reden voor Mater om op 6-10 een time-out te nemen. Op service van Groenenberg kwam VIVES terug tot 10-10. Tot 18-18 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, waarna VIVES onder aanvoering van de service door Van Kesteren het gat sloeg naar 20-18. Vervolgens kwam Rosier in de ploeg voor Van Kesteren om de passlijn te versterken waarna Groenenberg met zijn service opnieuw een aantal punten wist te scoren. Uiteindelijk besliste Sjoerd Hoogendoorn met zijn service de set: 25-21.

In de tweede set kwam VIVES al vroeg op voorsprong dankzij een aantal goede services van Jacco Hoogendoorn. Echter wist DIO/Bedum opnieuw met een aantal verraderlijk geplaatste services terug te komen in de set tot aan 9-8. Het speelbeeld bleef over en weer gaan. DIO/Bedum kwam af en toe scorend onder leiding van Joris Marcelis en Jesper Schut door of langs de IJsselsteinse blokkering terwijl VIVES ook over alle flanken bleef scoren.

Vanaf 16-16 was het opnieuw Van Kesteren die de passlijn van DIO/Bedum dusdanig onder druk zette, waardoor de coach van DIO/Bedum zelfs twee time-outs nodig had om de serie te door breken. Uiteindelijk waren het wederom Groenenberg en Sjoerd Hoogendoorn die zorgde voor het slotakkoord: 25-19.

De derde set vertoonde eigenlijk eenzelfde speelbeeld als de tweede set. DIO/Bedum kon tot 13-13 in het spoor blijven van VIVES. Op 17-15 kwam Van Kesteren opnieuw aan service. En wederom zorgde zijn serviceserie ervoor dat beide time-outs van de gasten benut moesten worden. Uiteindelijk was het Sjoerd Hoogendoorn die de wedstrijd definitief besliste met drie aces waardoor er wederom een 25-19 stand op het scorebord stond.

Zo kent VIVES geen problemen tegen de hekkensluiter en schrijft het weer drie punten bij, waardoor het in het spoor blijft van de koplopers, die twee punten meer hebben dan VIVES. Volgende week staat een lastige uitwedstrijd tegen Orion HS2 op het programma, de ploeg die slechts twee punten onder VIVES op de vijfde plaats van de ranglijst staat.

gh @ VoV, verslag en foto van en via PR – commissie VIVES.