Vizier op volleybal

 

Volley Tilburg neemt drie punten mee uit Houten

VoV, 20-11-2023. 6:27 uur. Zaterdag speelde Volley Tilburg heren 1 in Houten tegen Taurus, dat zich dit jaar ‘vrijwillig’ terug moest trekken uit de eredivisie, waar het seizoenen lang in de middenmoot eindigde.

Heren 1 speelde een goede pot en nam drie punten mee naar Tilburg: 22-25, 16-25, 26-24 en 19-25.  Heren 1 staat nu gedeeld zesde met 12 uit 8.

Coach Vincent Henskens: “Wat mij betreft de beste wedstrijd van ons in dit seizoen waar alles niet vanzelf gaat. We hielden ons goed aan de gemaakte afspraken en waren, op het begin van de eerste set na eigenlijk steeds de bovenliggende partij. Met dank aan met name Joeri Polman, die als passer/loper bal na bal binnen timmerde.

Ook speelden we voor het eerst met twee libero’s, een experiment dat wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar is. Komende zaterdag komt Inter Rijswijk naar T Kwadraat. Hopelijk kunnen we het niveau van deze wedstrijd dan evenaren. Als dat lukt is een nieuwe overwinning zeker mogelijk. En dat is nodig om zicht op de gedroomde top 5 klassering te realiseren.”

De eerste set begonnen Vincent en Bojan Samardzic met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Gijs Moonen (pl), Luuk Koolen en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s Thomas Jansen (rally) en Roel Mosselveld (receptie).

Taurus liep in het begin drie punten uit, maar heren 1 wist dat gaatje snel te dichten en was vanaf dat moment telkens de bovenliggende partij.  Ondanks het nipte verlies van de 3de set kwam de overwinning niet meer in gevaar. Set 2 en 4 werden met dezelfde basis zelfs ruim gewonnen. Ook omdat de bekende dubbele wissel (Mathieu Winter als sv voor diagonaal Niels en Thijs Princen als dia voor sv Rogier) steeds goed uitpakte. Op mid kwam Tim van den Berg nog in het veld voor Bas, en ook dat pakte goed uit.

Hopelijk kan heren 1 komende zaterdag opnieuw het niveau van deze wedstrijd aantikken. Dat zal nodig zijn om ook van Inter Rijswijk te winnen. Dat team is net als heren 1 bezig met een kwakkelend seizoen en zal erop gebrand zijn om in Tilburg te winnen. Inter Rijswijk is achtste met 10 uit 8 en staat dus twee punten achter op heren 1. Beide teams hebben een overwinning nodig om zicht te houden op een plek bij de eerste vijf, die recht geeft op een plaatsje in de nieuwe superdivisie. We verwachten in ieder geval een spannende wedstrijd.

gh @ VoV, verslag van en foto via Leon de Leijer, Volley Tilburg Heren 1.