Vizier op volleybal

 

Gepidae H1 zet toon voor rest van het seizoen

VoV, 24-01-2023. 6:21 uur. Nadat voor de winterstop in een goede wedstrijd nipt met 3-1 werd verloren van Gemini Kangeroes mochten de heren van Gepidae de afgelopen twee wedstrijden tegen directe concurrenten. De trainer van de heren van Gepidae had benaderd dat de komende weken het seizoen zouden breken of maken.

Of je zit in een strijd tegen degradatie of je kan omhoogkijken. Het is na de afgelopen twee wedstrijden wel duidelijk wat het is geworden voor de heren van Gepidae. Laten we beginnen met de wedstrijd tegen WIK. De heenwedstrijd tegen WIK is binnen Gepi kamp bestempeld als de slechtste wedstrijd van het seizoen. Waarbij er een ongekend aantal dingen fout gingen.

De eerste set ging het lang gelijk op echter bij 17-17 maakte Gepidae net te veel fouten waardoor WIK net op het juiste moment kon doorpakken. Deze achterstand kwam Gepidae niet meer te boven (21-25). Echter daarna ging het lopen bij de Heren uit Tilburg. De servicedruk ging omhoog, er werd beter geblokkeerd en WIK werd steeds onzekerder. Deze punten leidde ertoe dat Gepidae de rest van de wedstrijd geen enkele keer meer in de problemen kwam. Met mooie standen van 25-17, 25-14 en 25-18 op het scorebord. De man van de wedstrijd was Emiel die een ongekend scoringspercentage voor de dag wist te brengen.

Na de mooie 3-1 overwinning op WIK kwam de volgende concurrent alweer om de hoek kijken met Limax H2. Een goede tegenstander met veel lengte. Ook deze wedstrijd had Gepidae wat opstart problemen. Met een ongekend aantal foute services gaf Gepidae de eerste set als een cadeautje weg. Met een duidelijke 18-25 op het scorebord.

Echter wist Gepidae zoals zo vaak dit seizoen zich te herpakken. De servicedruk ging omhoog en Gepidae maakte nagenoeg geen eigen fouten meer. Er werden mooie punten gescoord en het collectief van Gepidae was te veel voor Limax. Door de vele wisselingen in de eerste seizoenshelft heeft Gepidae in iedere samenstelling mogelijk gevolleybald en dat was ook duidelijk te zien.

De wissels van coach Ronald Vermeulen pakte goed uit en brachten het team dichter bij de overwinning. Het waren dit keer zenuwslopende sets maar ieder setpunt werd door Gepidae direct benut. Met uiteindelijke uitslagen van 25-23, 25-23 en 25-22 in het voordeel van Gepidae tot gevolg.

Komende zaterdag komt Donki Sjot naar Tilburg. Een tegenstander die stijf onderaan staat en eigenlijk nergens voor speelt meer. Gepidae heeft hier flink wat recht te zetten na ‘maar’ een 3-2 overwinning in Den Dungen. Komt dat zien komende zaterdag om 15:00 in Zaal 2, i.v.m. het Gala.

Mocht je nou komend jaar naar Tilburg verhuizen en opzoek zijn naar een team dat gezellig is en volleybalt op niveau kom dan een keer vrijblijvend meetrainen. Aanmelden kan hiervoor op de website of stuur op Insta een berichtje naar onze Team pagina Gepidae Heren 1.

gh @ VoV, verslag door Gepidae H1. Foto Jan van den Noort.