Gepidae wint eerste kampioenswedstrijd van dit jaar

VoV, 11-10-2021. 13:05 uur.  Afgelopen zaterdag stond de eerste kraker van de 2e divisie op het programma. Beide teams hebben pas één set laten liggen en moesten de eerste plaats voor deze wedstrijd met elkaar delen. Oftewel, alle ingrediënten voor een spannende en goeie pot.

De 1e set begon zoals elke eerste set begint bij Gepidae: met een dikke achterstand. De eerste 6 punten waren allemaal voor Dordrecht door een uitstekende serviceserie en goed blok. Maar er is een reden dat Gepidae bovenin meedoet. Langzaam maar zeker begon Gepidae punten te pakken en slopen ze gestaag dichterbij. Dit ook mede door het uitpubliek, dat niet onderdeed in getal of volume aan het thuispubliek.

Halverwege de set was de voorsprong van Dordrecht ook alweer weggepoetst (14-13 voor de thuisploeg) en was de spanning om te snijden. Het niveau schommelde enorm met af en toe onnodige fouten aan beide kanten maar ook lange rally’s. Maar het bleef Next dat de voorsprong hield tot de big points. Boven de 20 maakte Gepidae de fouten niet meer en wisten ze erop en erover te gaan. En zo eindigde de eerste set, ondanks de valse start, in 23-25.

De 2e set liet weer blijken waarom dit een kraker was. Geen van beide teams wist de ander van zich af te schudden ondanks dat er vanuit beide kanten een prima niveau werd neergezet. Waarbij voor Gepidae het midden veelvuldig succesvol was, wist Next dat te evenaren op de buitenkant. En zo liep het heel de set gelijk aan naar de big points toe. Hier wist Gepidae net wat extra op het gas te drukken en wist uiteindelijk Ingmar zijn bijnaam weer waar te maken en pakte hij het setpoint met een vleugje magie: 22-25.

In de 3e set trad de thuisploeg met een andere basis aan. Met een nieuwe spelverdeler hoopte Next wat nieuw elan in hun spel te brengen. Dat, en de welbekende vloek van de 3e set, werkte goed. Gepidae werd in de fouten gedwongen en zonder Libero Ryan, die veel van de grond haalde, zou het niet zo spannend zijn gebleven. Aankomend bij de big points was de thuisploeg daar deze set minder van onder de indruk. Ze hielden hun niveau vast en gaven de minimale voorsprong niet meer uit handen: 25-23, de vloek van de 3e set sloeg weer toe.

Next volley was gebrand om er een 5e set uit te halen en begonnen vol vertrouwen aan de 4e set. Het was dan ook de thuisploeg dat aan het begin een paar puntjes voorsprong pakte. Vervolgens lieten beide ploegen hun hoge niveau zien door side-out na side-out te pakken en veranderde er dus niks aan het verschil in punten. Maar we gingen wel vlot richting de big points dus besloot ook Gepidae wat door te wisselen. Met deze wissels kwam Gepidae weer terug in zijn spel en werden er meer punten gepakt op de eigen service. Maar de wedstrijd bleef tot 21-21 gelijk opgaan. Echter zoals eerder benoemd is Gepidae heel goed boven de 20. Door een goede servicebeurt kon Gepidae de stand in zijn voordeel beslechten en werd de 4e set, en daarmee de wedstrijd, beslist met 22-25.

En zo staat Gepidae nu met 3 punten voorsprong alleen bovenaan de 2e divisie. Maar volgende week wacht hun de volgende kraker tegen de nummer 3 uit Breda. Oftewel, dat wil je niet missen. Dus komt dat zien om 17:00 uur in sportcentrum Breda.

gh @ VoV, verslag van Gepidae Heren 1. Foto Jan van den Noort.