Armixtos wint van Volley Meerkerk.

VoV, 11-10-2021. 13:00 uur. Afgelopen zaterdag speelden de dames van Armixtos een (thuis)wedstrijd tegen Volley Merkerk’95. De wedstrijd werd bij uitzondering gespeeld in Sporthallen Zuid. Na de donderdagtraining moest er last minute een nieuwe sporthal geregeld worden voor de Armixtos thuiswedstrijden van zaterdag. Gelukkig heeft het bestuur dit goed opgepakt en super georganiseerd. Alle tegenstanders waren goed gebriefd, en stonden op tijd op het juiste veld. Dank daarvoor!

De wedstrijd startte een uurtje eerder dan gewoonlijk, om 14:00 uur stonden we klaar om te knallen. Onze basis bestond uit Lindsay als spelverdeelster, Maureen en Jessica in het midden, Masu op diagonaal, Luke en Mallory als passer lopers en Lara als libero.

Vanaf punt 1 was Meerkerk heel scherp in de eerste set, vooral met de blokkering. Zo kwamen we al snel 7-2 achter te staan. Het was een spannende set, tot aan de laatste punten boven de twintig. We kwamen vast te zitten in een rotatie en verloren de eerste set met 25-18.

De eerste set maar snel vergeten, we moesten door. Gelukkig konden we ons redelijk herpakken in de tweede. Armixtos bereikte een grote voorsprong van 20-12. Meerkerk maakte echter een sterke comeback, en wist het verschil terug te brengen tot 22-21. Vanaf daar werd het een ‘wissel-mania’. Sandor zette al de laatste vier wissels tactisch in en ja hoor: winst voor Armixtos met 25-23. Tussenstand: 1-1.

De derde set was een nek-aan-nek-race, maar daar kwam Jessica met een briljante lange serveserie. Dit bracht de dames uit Amsterdam naar een 17-6 voorsprong. Daarop hebben we met onze goede verdediging en hoge servicedruk de set rap binnengesleept met 25-8.

Met een tussenstand van 2-1 begonnen we aan de vierde set. Meerkerk trapte af en scoorde de eerste paar punten. Vervolgens ging het een tijdje gelijk op tot een tussenstand van 13-13. Puntje voor Meerkerk, puntje voor ons etc. Maar Armixtos brak door, en wel tot een voorsprong naar 18-13. Ook Meerkerk toonde vechtlust en bracht de score naar 21-20, het werd toch nog even spannend (natuurlijk). Uiteindelijk pakten wij de set met 25-21 en waren de vier punten voor Amsterdam!

De fotoreportage van deze wedstrijd kunnen jullie via DEZE LINK gaan zien

En nu gelijk weer de focus op de volgende wedstrijd. Aankomende zaterdag spelen wij uit tegen de dames van Inter Rijswijk om 16.30 uur in De Altis. Komen jullie dan kijken?

gh @ Vizier op Volleybal. Verslag van Mallory Brickerd. Foto Armixtos.