Ware thriller bij Webton in Twente

VoV, 11-10-2021. 12:54 uur.  Voor de vierde wedstrijd in de Topdivisie reisde Madjoe H1 af naar het verre oosten om aldaar tegen Webton Hengelo een positief vervolg te geven aan de thuisoverwinning van de week ervoor. Op het veld, omringd door een heus opblaasbaar kasteel, werd de thuisploeg ontvangen door een magnifieke lichtshow. Hierna floot de scheidsrechter (nee, geen Björn Kuipers) om 19:00 uur voor het begin van de wedstrijd.

Met fouten over en weer ging de eerste set gelijk op, maar was het uiteindelijk toch de thuisploeg die afstand nam van Madjoe. Met een haperende motor stond Madjoe al gauw tegen een achterstand te kijken van 17-9. Met de rug tegen de muur moest de Enkhuizer delegatie, onder leiding van trainer/coach Allard Jongsma, een oplossing zien te vinden om het tij nog te kunnen keren. Met strijdlust en enthousiasme van zowel de bank als de spelers in het veld werd een ommekeer bewerkstelligd. Bij een stand van 20-20 werd er bij beide ploegen uit een ander vaatje getapt. Er werd nauwelijks iets prijsgegeven, maar uiteindelijk werd de veerkracht van Madjoe beloont met een 27-25 overwinning.

Ondertussen varieerde de muziek tussen de punten en sets door van Snollebollekes tot Paul Elstak en The Amazing Stroopwafels. In het tweede bedrijf startte Madjoe scherper dan in de eerste set en ging het tot de big points gelijk op. Wederom was Madjoe boven de twintig scherper en met een snoeihard kill-block maakte Rick er door middel van een 22-25 overwinning 0-2 van.

Na de tweede set leek Madjoe af te stevenen op een 0-3 overwinning. Webton gaf helaas nog niet op en nam direct een voorsprong van 5-0 in de derde set. Lars maakte dit met een goede serviceserie al snel goed door er 5-6 van te maken. Het resterende deel van de set ging wederom gelijk op. Dit keer was het echter Webton dat boven de twintig dodelijker was. Hierdoor brachten zij met 25-22 de spanning terug in de wedstrijd.

In de vierde set ging het verrassend genoeg weer de hele set gelijk op. Beide ploegen gaven elkaar nog altijd weinig cadeau. Richting het eind van de set nam Webton een kleine voorsprong. Ondertussen moest Ruben wegens knieproblemen noodgedwongen naar de kant. De kleine achterstand wist Madjoe helaas niet om te zetten en zo bracht Webton een 2-2 gelijke stand op het bord.

Ondertussen haalde Madjoe wel het maximale uit hun lange reis richting Hengelo. Aan de start van de 5de set was er namelijk al bijna 2 uur gevolleybald. Dit was echter nog niet genoeg want Madjoe wilde uiteraard ook nog met winst terug in de auto naar Enkhuizen stappen. Dit was goed te zien aan het begin van de set. Madjoe sloeg direct een gaatje en met een voorsprong van 4-8 wisselden de beide teams van kant. Ondertussen sloeg Bas het een na het andere punt binnen en kwam Madjoe op matchpoint bij 8-14. Na drie gemiste matchpoints en een totaal van drie time-outs wist Madjoe dan eindelijk de winst over de streep te trekken en trok het met een 2-3 overwinning op de koploper terug richting West-Friesland.

Al met al een zeer goede overwinning in een moeilijke uitwedstrijd in het verre oosten. Barry en Ferdy waren wegens ziekte en blessureleed niet of nauwelijks inzetbaar. Het uitvallen van Ruben was ook een tegenvaller. Gelukkig werd dit gemis enorm goed opgepakt door de rest van het team en werd de overwinning middels een aantal lokale Twentse biertjes goed gevierd alvorens de terugreis van 2 uur werd ingezet.

Webton Hengelo 2-3 Madjoe (25-27, 21-25, 25-22, 25-22, 11-15)

gh @ VoV, verslag van Nico Brandsen, Madjoe Heren 1.