Gepidae wint in bijzondere wedstrijd van Dordrecht

VoV, 16-11-2022. 5:48 uur. Afgelopen zaterdag mochten de heren van Gepidae Dordrecht ontvangen. Een oude bekende uit de Tweede Divisie. Destijds was het een echte topper, nu een duel voor een plek in het linker rijtje. Gepidae wederom verschijnend in een nieuwe opstelling wilde kosten wat kost deze wedstrijd winnen en de vorm van de afgelopen weken doorzetten.

Op de ranglijst scheelde het maar 1 puntje en dit zag je ook terug in het begin van de wedstrijd. Beide teams gaven elkaar geen enkele beweegruimte tot 14-14. Gepidae wist hier een kleine voorsprong te pakken en kon dit door haar sterke aanval doorzetten. Door wat geluk aan Gepidae zijde en de vanaf het begin aanwezige frustratie bij enkele van Dordrecht kon Gepidae deze set uiteindelijk vrij eenvoudig winnen (25-20).

Set twee startte Gepidae zoals het de eerste set geëindigd was, zeer sterk. Wat resulteerde in een 9-4 voorsprong. Aanvallend liep het minder bij de heren echter werd er blokkerend veel gepakt. Ondanks dat de heren van Dordrecht enorm hoog sprongen wisten ze niet veel gebruik te maken van deze hoogte en liepen ze continue achter de fouten aan. Tot grote ergernis van de coach en reserve aanvoerder van de Dordtenaren. Ondanks een kleine tussensprint van Next Volley werd ook deze set binnengehaald door de heren uit Tilburg.

Set 3 was wederom een kraker. Beide teams bleven dicht bij elkaar. Waarbij er tot aan 18-21 voor Dordrecht geen enkele keer meer dan 2 punten verschil op het bord kwamen. Een 21-23 achterstand werd nog weggepoetst door Gepidae tot grote frustratie bij Dordrecht die nog even een gele kaart wilde pakken. Echter door wat onnodige slordigheden verloor Gepidae deze set toch nog.

Set 4 is dan alles of niets voor Dordrecht. De set werd wederom op het scherpst van de schrede gestreden. Waarbij de twee punten marge nooit werd gebroken. Tot 21-21 kon de set alle kanten op echter toen ging het helemaal mis voor Dordrecht. Gepidae scoorde de 22-21 en de bank van Next volley ging helemaal los op de arbitrage. Dit resulteerde in een rode kaart. Na deze kaart was het geloof gebroken bij de heren. Voor Gepidae dus een cadeautje en voor vele een voorbeeld van hoe kan je jouw team de afgrond in trekken.

Uiteindelijk betekent dit een mooie 3-1 overwinning voor Gepidae. Een team wat gekrenkt wordt door blessures en waarbij nu alweer bekend is dat ze volgende week weer anders spelen. Het blijft zo voor de fans, het team en de coach van Gepidae iedere week weer een verrassing wat het spel gaat zijn. Gepidae werd daarnaast ook gescout door de hoofdcoach van Gepidae. We zullen zien wat ze over twee weken aan deze beelden hebben gehad. Voor komende zaterdag staat een wedstrijd in Katwijk op het programma voor de heren. Weer een interessante wedstrijd waarbij er zeker mogelijkheden liggen.

gh @ VoV, verslag van Gepidae Heren 1. Foto Jan van den Noort.