Gevoelig verlies voor Dijkema en Schoot

DuitsevlagRSZVoor de eerste keer dit seizoen ondervond het door blessures geplaagde Dresdner SC van Laura Dijkema en Myrthe Schoot de nadelige gevolgen van de wedstrijd verplichtingen in de Bundesliga, de Pokal en de Champions League. Afgelopen zondag ging de ploeg van trainer coach Alexander Waibl met een 0-3 nederlaag tegen VC Wiesbaden, de ploeg van Esther van Berkel, van het veld. De setstanden waren met 16-25, 22-25 en 17-25 ruim in het voordeel van de bezoekers.

Na een 10-12 stand in de eerste set nam Wiesbaden veel afstand (11-21) en maakte het gedecideerd af. In de tweede set koerste Dresden bij 20-15 op een gelijke setstand af, maar toen raakten ze de grip kwijt. Ook Laura Dijkema, erin gekomen bij 21-22 kon het verlies niet meer afwenden. In de derde set bleek dat Dresden gewoon haar dag niet had. Via 9-16 en 13-21 werd de eindstand bereikt.  Myrthe Schoot speelde niet, Laura Dijkema had invalbeurten in de 2de en derde set. Esther van Berkel wist 8 punten voor Wiesbaden op het scorebord te krijgen.

USC Münster laat de ene zege op de andere volgen. Afgelopen weekend ondervond de ploeg van Britt Bongaerts de scoringsdrift van de ploeg uit Münster. De Ladies in Black kregen in Aachen een 1-3 nederlaag. Met 16-25, 25-20, 22-25 en 20-25 als setstanden. Vooral serverend en blokkerend (totaal 8 om 23 punten) waren de gasten beter. Britt Bongaerts scoorde 3 keer.

MTV Stuttgart deed in dit weekend Berlijn aan.  Ze speelden tegen VCO en Potsdam. VCO was geen partij voor de ploeg van Kim Renkema, die dit duel aan de kant bleef. Stuttgart won met 0-3 (16, 14, 14).  Deborah van Daelen speelde drie sets en scoorde 5 keer. Femke Stoltenborg stond één set in de basis en maakte 1 puntje.

De partij tegen Postdam kende een heel ander verloop. Daar golfde het op en neer en heen en weer getuige de setstanden 25-12, 21-25, 25-16, 17-25 en 9-15. Hetgeen voornamelijk veroorzaakt werd door de sterk per set wisselende foutenlast. Het werd dus 2-3 voor Stuttgart.  Kim scoorde 9 keer, Deborah 11 maal en Femke maakte er 2. Deborah stond 2 sets in de basis en had in de andere drie invalbeurten, bij Femke was het juist omgekeerd.

De Rote Raben uit Vilsbiburg maakten het koploper Schweriner SC erg lastig. De 2-1 voor in sets konden ze echter in de vierde set niet verzilveren (21-25), waarna Schwerin ook de tiebreak won (10-15). Tess von Piekartz werd voor een paar servebeurten ingezet, Quirine Oosterveld stond twee sets in de basis en had verder invalbeurten, ze scoorde 2 keer, en libero Kirsten Knip hield 18 opslagen van Schwerin van de vloer.

Aurubis Hamburg met Karine Muijlwijk, leed een 3-1 nederlaag bij NawaRo Straubing. De 0-1 voorsprong ging via 25-18 en 25-21 verloren. In de vierde set was een tiebreak bij 25-25 nog dichtbij voor Hamburg, na 27-25 was die kans vervlogen. Karine scoorde 17 keer.

Schwerin blijft koploper, ze hebben 17 punten uit 7 wedstrijden. Teams met Nederlandse speelsters staan op plek 2 (Aachen 7-15), plek 3 (Stuttgart 7-14), plek 5 (Dresden, 6-13), plek 6 (Wiesbaden, 7-12), plek 8 (Rote Raben 7-11) en plek 11 (Hamburg 7-6)