Gifbeker voor team Marrit Jasper nog niet leeg

VoV, 27-03-2023. 15:16 uur. Blijkbaar is het seizoen voor de ploeg van Marrit Jasper een aantal wedstrijden te lang, afgelopen weekend leed de voormalige trotse koploper in Frankrijk de vijfde nederlaag in de laatste zeven wedstrijden. De ploeg staat nu op 7 verloren duels bij 25 gespeelde wedstrijden, dat waren er 2 na 18. Mulhouse, RC Cannes, Terville Florange, Le Cannet en afgelopen zaterdag Paris St. Cloud brachten Nantes allemaal een nederlaag toe, alleen van France Avenier, de talentenploeg van Frankrijk, en Chamalières werd in die periode gewonnen.

Afgelopen zaterdag was er een 3-1 nederlaag tegen Paris St. Cloud. De derde set ging met 17-25 naar Nantes, de overige waren met 27-25, 25-19 en 25-19 voor de ploeg uit de Lichtstad. Marrit Jasper scoorde 11 keer, Sanja Gommans maakte er 13. De dames behaalden aanvallende scoringspercentages van 31 en 44%. Passend had Marrit Jasper een prima wedstrijd, slechts 1 keer ging het mis van de twee dozijn keren dat zij met de serve werd gezocht.

Lynn Blenckers stond bij Venelles tegen France Avenir voor het eerst na haar herstelperiode weer voor drie sets in de basis. Haar ploeg won met 3-0 (20, 8, 17), zij scoorde 2 keer.

Nancy van Puck Hoogers won met 3-1 van Marcq en Baroeul met o.a. 26-24 en 27-25 in de derde en vierde set.  Puck Hogers speelde niet en ook voor Nicole Oude Luttikhuis was er geen speeltijd bij Levallois vs. Mulhouse. Haar ploeg verloor met 3-0 (20, 14, 17) van de koploper.

De stand met de koploper en de teams met Nederlandse speelsters in de selectie is:

• 01> Mulhouse 57
  • 03> Nantes 53
  • 07> Venelles 43
  • 08> Nancy 29
  • 14> Levallois 8.

Bij de mannen won Tours (zonder Michaël Parkinson) met 3-0 (21, 19, 20) van Nice, was er een 2-3 zege voor Fabian Plak met Chaumont bij Montpellier, Plak scoorde 5 keer in 3 sets, en verloor Maikel van Zeist met Cambrai met 3-1 tegen Paris. Van Zeist maakte 10 punten.