Goed begin voor Brouwer/ Meeuwsen

VoV, 24-07-2021. 15:20 uur. De Brazilianen Alison Cerutti en Alvaro Filho beten tegen het Argentijnse duo Azaad/ Capogrosso het spits af in de poule waarin ook het bronzen Rio duo Brouwer/ Meeuwsen zijn ingedeeld. De Zuid-Amerikanen wonnen met 2-0 (16, 17). Om 14.00 uur was het zover dat de Nederlanders mochten aantreden voor hun eerste Olympische wedstrijd. Tegenstander waren de Amerikanen Lucena/ Dalhausser.

De Amerikanen waren in het begin van de eerste set net iets effectiever dan het BTN – duo (3-6), wisselden met 6-8 voor de tweede keer van speelhelft en hadden nog één puntje in hun voordeel over toen bij 10-11 de verplichte technische time out inging. Lucena scoorde via blok uit de 10-12, waarna Brouwer/ Meeuwsen met één eigen score en twee kadootjes terug in de set kwam bij 13-12.

Op de side out ging het naar 16-15, een in het net geslagen Amerikaanse aanval bracht het verschil op twee in Nederlands voordeel, waarop Team USA de time out inging. Na die pauze won Meeuwsen een duel aan het net voor de 19-16 stand. Het verschil van drie punten werden er vier bij 21-17, na een uitgeslagen aanval van Lucena.

Dalhausser begon in de tweede set sterk blokkerend. Bij 1-5 had hij al drie keer blokkerend gescoord. Het BTN-duo sloot de ingezette achtervolging bij 6-6 met succes af. Een blok, een ace en twee kadootjes zorgden voor de punten. Brouwer/ Meeuwsen maakten het verschil na een 8-9 achterstand.

Die tussenstand veranderden ze in 12-9 bij de technische time out en het verschil van dat drietal punten hielden ze via de side out naar 14-11 en 16-13 vast. USA kwam bij 18-16 nog even weer terug, met de mogelijkheid op de aansluitende treffer, de uitbal herstelde echter het voordeel voor Oranje. De 20-17 was een perfect geplaatste bal op de achterlijn, daarna sloten Brouwer/ Meeuwsen de set met 21-18 af.

Al met al een prima begin voor het BTN duo, waarmee ze alvast een moeilijke klip naar de volgende rode omzeild hebben. Ze maakten het verschil aanvallend (26 om 20 punten) en serverend (2 om 0 aces)