Goede dag voor Eurosped, Set-Up en Sneek

VoV, 12-11-2017. 8:30 uur. Er werden gisteren in de Eredivisie dames drie wedstrijden gespeeld. Set-Up en Eurosped speelden uit bij TTP en VC Weert, Sneek ontving naaste belager Regio Zwolle Volleybal in Friesland.

De ploeg uit Ootmarsum kon in de eerste set een vlotte 16-25 winst laten noteren, mede omdat TTP met een hoge foutenlast speelde, die tot uitdrukking kwam in een 3/10 score voor de tegenstander.  In de tweede set nam Set-Up een 1-5 voorsprong, die TTP bij 6-6 had weggewerkt. Vervolgens liepen de teams gelijk op tot 14-16, de serie van de gasten naar 14-19 sloeg het beslissende gaatje voor de 19-25 setwinst.

Toen het scorebord in de derde set 0-6 aangaf leek Set-Up op een snelle 0-3 zege af te stevenen. Niets was echter minder waar, TTP herstelde zich prima, was er bij 7-7 alweer naast en denderde na de 11-11 stand door.  De tegenstander kwam er niet meer aan te pas, de 12-12 werd een riante 21-13 en 25-15. Een 14 om 4 score na de 11-11 tussenstand, liet de gasten er helemaal niet goed uitzien, de thuisploeg juist wel.

Toen Set-Up in de vierde set een 11-17 voorsprong had genomen zag het er weer erg rooskleurig voor hen uit. Op weg naar een snelle 1-3 leek het. Maar opnieuw toonden de TTP Talenten veerkracht.  Langzaam maar zeker werd aan de inhaalrace begonnen, die eindigde via de tussenstanden 14-18 en 19-21 in een 24-24 gelijke stand in de finale. Set-Up zag matchpoints op 22-24 verloren gaan. Pas bij 29-29 kon de ploeg van Brahim Abchir de beslissende punten voor de winst maken.

In de eigen score won TTP het met 67/60, op foutenlast wonnen ze ook, maar dat is juist niet de bedoeling. Daar werd het 36/22. Annick Meijers (TTP) werd met 17 treffers topscorer, haar ploeggenote Tess de Vries kwam tot 16. Indy Baijens serveerde 5 aces. Bij Set-Up werd Marleen van Benthem met 15 punten de meest scorende speelster. Marianne Het Lam – Scholten kreeg 4 blokpunten op naam.

Eurosped vertrok met een zwaar bevochten zege in de tas bij Nering Bogel VC Weert. Nadat ze de eerste set in de finale met 25-21 verloren zagen gaan (tussenstanden 8-3, 15-15, 21-20), werd de stand in sets in de tweede met 21-25 gelijk getrokken. Daarin hadden de gasten uit Vroomshoop constant het initiatief (1-5, 10-12, 16-19).

Ook in de derde set was Eurosped aanvankelijk beter (0-4, 4-7) maar gaandeweg  kwam Weert terug en nam bij 14-13 de leiding over. Tot 20-20 bleef het gelijk opgaan, bij 24-22 kwam de thuisploeg op setpoints, die echter niet benut werden. Eurosped deed dat op 26-27 wel. De vierde set ging gelijk op, waarbij de ploegen zich elkaar aan de leiding afwisselden (10-8, 14-15, 18-17). Maar de big points gingen rond de twintig naar de gasten. Van 18-17 naar 18-22, waarna de beslissende klap bij 23-24 voor een 1-3 zege werd uitgedeeld.

Bij VC Weert waren Lieke Clerkx (22 punten, waarvan 4 aces) en Lieke Vergeer (18 punten) de best scorende speelsters. Laura Overwater blokkeerde 4 keer raak. Judith Kamphuis liet voor Eurosped 17 punten noteren, Daphne Knijff 15.  Eurosped verloor het met 71/70 op de eigen score, maar had met 29/24 een lagere foutenlast.

In Sneek won VC Sneek de strijd tussen de teams op de tweede en derde plek op de ranglijst. Dat kostte best wel moeite, Regio Zwolle Volleybal verzette zich met name in de tweede en derde set hevig, nadat de eerste met 25-20 , tussenstanden 8-8, 17-12, 20-16, verloren was. In de tweede ging Petra Groenland van Sneek al bij 4-10 de time out in, er werden daarna wel punten goed gemaakt (7-11) maar Zwolle pakte het initiatief terug (10-15) en bleef ruim aan de goede kant van de score (16-21). Met 17-25 werd de 1-1 stand een feit.

In de derde set kreeg Sneek na een gelijkopgaand begin (5-5) de overhand (14-11) die ze echter bij 17-17 ook weer kwijt waren. Pas na de 24-24 kon de thuisploeg doordrukken en via 26-24 op een 2-1 voorsprong komen. Regio Zwolle Volleybal bood ook in het begin van de vierde set goed weerstand (9-10) verloor echter in het middendeel de slag. Van 9-10 naar 20-15 konden ze niet meer goedmaken, waarna de set met 25-20 en de wedstrijd met 3-1 werd verloren.

Ester de Vries van Zwolle werd topscorer met 16 punten. Paula Boonstra (Sneek) kreeg er 13 op naam.

In de door een ongelijk aantal gespeelde wedstrijden vertekende stand gaat VC Sneek met 8-19 aan de leiding, dan volgt Sliedrecht met 6-18. Set-Up staat op 8-13, Zwolle op 8-12 en Eurosped op 8-11.  Alterno, dat vandaag tegen Peelpush speelt, heeft 6-10, Flynth FAST 7-10. TTP staat op 8-7, Peelpush op 7-6 en VC Weert op 8-5.