Gommans wint van Klapwijk in Roemenië

VoV, 09-04-2021. 6:00 uur. Bij de play-offs in Roemenië stond het ‘Nederlandse onderonsje’ tussen Niels Klapwijk en Ewoud Gommans op de agenda. Arcada Galati ontving Craiova in de eerste ronde van de eindstrijd.

Het werd een 2-3 zege voor de ploeg van Gommans, die middels twee ruime setwinsten en een nipte zege in de tiebreak de koploper versloeg. De 13-25 in de eerste set kwam vlot via 7-13 en 11-20 in de boeken, in de derde set was de 16-25 ook snel binnen. Na de 10-13 liep Craiova uit naar 13-20 en won ruim, mede door 7 punten van Gommans in deze set.

In de tweede set pakte de ploeg van Niels Klapwijk de gelijkmaker via 25-22. Via 9-9 en 17-17 maakten beide ploegen er een spannende finale van, die mede door 8 punten van Klapwijk in deze set met 25-22 in zijn voordeel uitviel. In de vierde set kon Arcada Galati een tiebreak afdwingen, bijna gedurende de hele set was er een handvol punten voorsprong (10-5, 21-16), waarna met 25-19 werd gewonnen. Met 9 treffers in deze set had Klapwijk een groot aandeel in de setwinst.

In die tiebreak trok Craiova aan het langste eind. Nadat ze na 12-12 op 14-13 en 15-14 matchpoint tegen kregen wisten ze de set te laten kantelen en alsnog met 15-17 de zege binnen te halen.

Niels Klapwijk werd topscorer van de partij, hij maakte er 33. Ewoud Gommans kwam tot totaal 20 punten. Craiova haalde serverend (2 om 9 aces) en blokkerend (8 om 11 blokpunten) het meeste voordeel binnen. Aanvallend had Galati een 64 om 59 voordeel.

Vandaag speelt Craiova vs. Steaua Bucuresti, morgen tegen Zalau. Arcada Galati treft beide tegenstanders vandaag en morgen in omgekeerde volgorde.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Arcada Galati.