Vizier op volleybal

 

Play – offs bij de dames van start.

VoV, 09-04-2021. 5:54 uur. Morgen om 15:00 uur gaan de play-offs bij de dames van start.  In een best of five serie staan dan de nummers één en twee van de kampioenspoule, die eerder de nummers twee en één in het reguliere seizoen waren, tegenover elkaar. De ploeg die het eerst drie zeges achter de naam krijgt mag zich landskampioen noemen.

De titelstrijd gaat tussen Sliedrecht Sport en de kersverse bekerwinnaar Apollo 8 uit Borne, dat in 2021 de eerste nationale titel in de clubhistorie won, de kampioenschappen in Topdivisie en lager niet meegerekend. Sliedrecht Sport zet daar een hele reeks titels tegenover zoals vijf keer landskampioen, vijf keer bekerwinnaar en vier keer supercup winnaar. Maar dat is geweest, het gaat nu om het heden c.q. het recente verleden.

Beide ploegen stonden in het reguliere seizoen en de Kampioenspoule eerder twee keer tegenover elkaar. Apollo 8 won vorig jaar oktober aan het begin van het seizoen 2020-2021 met 1-3 in Sliedrecht, op 21 maart verloren ze thuis met 0-3. De uitwedstrijd in de kampioenspoule werd niet meer gespeeld.

Sliedrecht Sport begint met thuisvoordeel, waardoor Apollo 8 in ieder geval één keer in Sliedrecht zal moeten winnen en ook beide thuiswedstrijden op naam moet schrijven om zich landskampioen te mogen noemen, Sliedrecht Sport zal in deze reeks thuis ongeslagen moeten blijven om zich na 2019, in 2020 was er wegens corona geen landskampioen, voor de vierde keer op rij tot de beste van Nederland te kronen.

Naast de play-offs om de titel wordt er aanstaand weekend ook in de zogenaamde Degradatiepoule, maar ‘what’s in a name’ dit jaar, gespeeld.

Verliezend bekerfinalist VCN krijgt zaterdag Set-Up ’65 op bezoek in Capelle. Daar beginnen ze 15:30 uur. Om dezelfde tijd op zondag staan in Vroomshoop Eurosped en Peelpush tegenover elkaar.

In de Degradatiepoule is de stand:

 • Eurosped 3-11
 • VCN 3-9
 • FAST 4-9
 • Set-Up ’65 3-5
 • Peelpush 3-0

Bij de mannen is de play-off reeks tussen Dynamo en Lycurgus vanwege corona besmettingen bij Dynamo van een best off five serie ingekort naar een best off three serie. Die wedstrijden worden op 21, 24 en 25 april gespeeld, uiteraard alleen indien er een 1-1 stand in wedstrijden is komt de 25ste in beeld als beslissend duel. Eerst wordt op 18 april nog de bekerfinale ingehaald.

Bij de mannen in de degradatiepoule staan voor aanstaande zaterdag op het programma de duels tussen TTP vs. VCN in Ede (om 14:30 uur), VoCASA vs. SSS in Nijmegen (om 16:00 uur) en ZVH vs. Taurus in Zevenhuizen (om 17:00 uur). In de Degradatiepoule is de stand na vier wedstrijden:

 • Taurus 11 pnt.
 • TTP 9 pnt.
 • VoCASA 9 pnt.
 • SSS 9 pnt.
 • ZVH 8 pnt.
 • VCN 5 pnt.

Zowel bij de dames als de heren worden in de Degradatiepoule op 15 mei de laatste wedstrijden gespeeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan Bredewoud.