Vizier op volleybal

 

Goncharova, Russische ster bij de OS

00Goncha2

Nataliya Goncharova (1 juni 1989) is niet alleen een ster die straalt bij Dinamo Moskou in Rusland, maar ook bij de Russische nationale ploeg op EK ’s, bij het  World Grand Prix toernooi en de OKT kwalificatiewedstrijden was deze volleybal ster een van de grootste lichtpunten in het Russische team.

Goncharova is altijd goed voor veel punten. En als het er eens een keer niet veel zijn, dan zijn het wel belangrijke, beslissende punten. Zij wordt gezocht door haar spelverdeelster als het om het winnende punt gaat, als de aanval moet worden afgemaakt. En zij stelt haar ploeggenoten niet graag teleur. Zij is met Kosheleva het boegbeeld van de Russische buitenaanval geworden. Vaak hoog, vaak hard en heel vaak raak is haar handelsmerk.

Voor haar zijn het de tweede Olympische Spelen, in Londen werd ze met haar ploeg vijfde. Daarna pakte ze met Rusland twee EK titels, eerder in 2010 won ze de World Grand Prix. Al dikwijls werd ze de topscorer en de MVP van een toernooi.   

In een interview op Russia Volley vertelt ze dat ze bang is om tijdens de Spelen het Olympisch dorp te verlaten na de terroristische aanslagen van de laatste tijd, zoals bijvoorbeeld in Nice.  “Ik ga zeker niet even in de stad wandelen tijdens mijn verblijf in Rio” zegt ze. “Ook al weet ik wel zeker dat de veiligheidsmaatregelen net als destijds in London optimaal zullen zijn”.

De Russische ploeg vliegt morgen naar Rio. Ze zijn ingedeeld in poule A bij onder andere Brazilië, Zuid – Korea en Japan. Voordat de Spelen beginnen oefent Rusland in Rio nog tegen Brazilië en Nederland, op 6 augustus tegen Argentinië gaat het voor het eerst om het echie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.