Vizier op volleybal

 

Goodlife Pharma sponsor Team Boehlé

VoV, 19-01-2021. 10:20 uur. Het heeft beachvolleyballer Dirk Boehlé de laatste jaren niet bepaald meegezeten. Omdat hij in zes jaar vijf keer van partner wisselde maakte zijn progressie niet die stap naar voren/ omhoog waarop hij had gehoopt. Na al die wisselingen is hij nu weer een duo met Mart van Werkhoven, waarmee hij zes jaar geleden ook al samenspeelde. Toen ging van Werkhoven de zaal in en sloeg voor teams in Frankrijk, Portugal, Tsjechië en Duitsland de ballen tegen de vloer, hetgeen dus het einde van de samenwerking betekende.

Zijn voormalige partners Steven van de Velde en Stefan Boermans werden gevraagd voor Beach Team Nederland, zodat Dirk weer op zoek moest naar een nieuwe partner. Dat werd dus Mart van Werkhoven. Zij worden niet gesteund door de Nederlandse Volleybalbond, via het geven van clinics en trainingen bekostigden zij hun eigen carrière, waarin een Braziliaanse coach het tweetal begeleidt.

Het duo werd vierde op het NK, werd verliezend finalist in Almelo en verliezend halvefinalist in Zaanstad en Scheveningen bij de 2020 Nederlandse Beach Tour, waaraan ze deze zomer, als het weer mag, ook opnieuw gaan deelnemen. Ook de World Tour lonkt.  “Ik heb daar een aantal keren aan mogen ruiken met verschillende partners, Boehlé werd in 2019 eerste in Montpellier met Stefan Boermans en derde met Steven van de Velde in Aalsmeer in 2018, en ik hoop met Mart weer in de World Tour uit te komen” zegt Boehlé. “We hebben nog niet heel concreet targets gesteld, maar we willen graag op de WT 3 en 4 sterren toernooien prestaties leveren. Heel simpel, we willen prijzen pakken!”

Tijdens de corona periode heeft Boehlé veel fysieke trainingen gedaan zoals hardlopen en mountainbiken, op dit moment is hij op Aruba waar hij volop in training is voor het komende seizoen. Hij wordt in de komende periode begeleidt door de Braziliaanse trainer/ coach Luciano Manhães, een zeer ervaren coach, waarmee ze een prima klik hebben en die hen op de World Tour ook zal coachen.

Sponsorcontract met Goodlife Pharma uit Naarden. Zoals Boehlé in van Werkhoven en van Werkhoven in Boehlé een vertrouwde partner vonden, vond het duo voor de sponsoring een vertrouwde partner in Goodlife Pharma, dat sedert 2003 ernaar streeft om specialistische geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en voedingssupplementen toegankelijk te maken voor patiënten in de Benelux. Net als het beachduo streeft Goodlife altijd kwaliteit na en neemt het nooit genoegen met minder.

Door de steun van Goodlife Pharma worden Dirk Boehlé en z’n partner in de gelegenheid gesteld om concrete stappen te zetten richting deelname aan de World Tour. Indirect levert Team Boehlé met deze samenwerking een actieve bijdrage aan de promotie van de Beachvolleybalsport in de Haagse regio.

De sponsor maakt het dus ook mogelijk dat er op Aruba getraind kan worden. Omdat enkel leden van Beach Team Nederland met status vanuit NOC*NSF in Nederland door mogen trainen is men uitgeweken naar dit Caraïbische eiland.

“Er zijn op Aruba een hoop mogelijkheden qua beachvolleybal, dat ben ik naast het zelf trainen, samen met Eargenell de Cuba (Arubaan van origine) op dit moment aan het onderzoeken. Mart van Werkhoven is in Italië bij z’n vriendin, hij traint daar op het zand met een groep Italianen. Over een niet al te lange tijd zullen wij weer samen gaan trainen, al is het nog onduidelijk waar wij dit het beste kunnen doen. Vooralsnog is Aruba de perfecte plek met relatief weinig corona besmettingen en goede faciliteiten” aldus Dirk.

Via de nieuwe website van Dirk Boehlé (www.dirkboehle.com) blijft u steeds op de hoogte van de ontwikkelingen van het Team Boehlé en vindt u tevens mogelijkheden om het team te steunen bij de voorbereidingen richting de World Tour.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.