Drukke periode voor team Laura Dijkema

VoV, 20-01-2021. 5:54 uur. Oranje spelverdeelster Laura Dijkema heeft met haar Russische club Kaliningrad in korte tijd veel wedstrijden te spelen. De eerste drie duels van 2021 werden in Kaliningrad verzet vanwege tegenstanders die in quarantaine moesten. Vorige week zaterdag begon het drukke programma van haar ploeg met het uitduel tegen Saratov (0-3 winst), gisteravond werd thuis tegen Uralochka (3-1 winst) gespeeld.

Vandaag wordt de return thuis tegen Uralochka afgewerkt. De reisafstand tussen Uralochka NTMK uit Jekaterinenburg en Kaliningrad is zo’n 3.000 km, hetgeen de uit- en thuiswedstrijden in dezelfde hal wel een beetje logisch maakt tijdens zo’n drukke periode. En dan volgt aanstaande maandag het uitduel tegen Krasnodar, de nummer drie op de ranglijst. Dan moeten er weer meer dan 2.500 kilometers overbrugd worden om in actie te kunnen komen.

Gisteren werd dus met 3-1 van Uralochka gewonnen, via de setstanden 25-18, 20-25, 25-15 en 25-21. Na deze winst staat Kaliningrad op de vierde plaats (14-30) en is Uralochka de nummer zeven (14-23).

Kaliningrad was na 9-9 in de eerste set de betere ploeg en nam via 15-11 en 21-14 ver afstand. Ook in de tweede hadden ze een prima start (8-2 en 15-9), maar vervolgens kwam er zand in de soepel draaiende motor, waardoor de set na 19-19 met 20-25 verloren ging.

De derde en vierde set waren weer voor Kaliningrad. De 8-8 tussenstand in de derde set weer naar 18-11 uitgebouwd, waarna winnend werd afgesloten. De vierde set leek bij 12-7 ook een makkelijke prooi te worden, echter kwamen de gasten nog terug naar 17-16 en 20-20 voordat ze capituleerden.

Laura Dijkema stond alle vier sets in de basis en scoorde 2 keer. Haar ploeg had met 75 om 52 de beduidend betere eigen score. Haar inbreng in de aanval resulteerde in een aanvallende score van 58 om 40, serverend was er met 3 om 3 aces evenwicht en blokkerend had Kaliningrad het met 14 om 9 punten ook beter voor elkaar. Dat de foutenlast (27 om 20) in totaal en per set hoger lag stond de winst niet in de weg.