Vizier op volleybal

 

Heerenveen voor BTN duo en Boehlé / Boermans

VoV, 03-06-2019. 5:30 uur. De Dutch Tour van de Dela Eredivisie Beachvolleybal deed afgelopen weekend Heerenveen aan. Met daarbij regionaal beachvolleybal talent. Dynamo diagonaal Rik van Solkema kreeg bij de mannen een wild card,  Jasper Bouter / Ruben Penninga waren als eerste geplaatst en kregen van doen met Mees Blom / Yorick de Groot en Stefan Boermans / Dirk Boehle. En de buitenlandse inbreng in Friesland kwam van de Zweden Martin Appelgren / Alexander Annerstedt.

Het duo van Solkema / Berkhout wist in de poulefase geen set te winnen, de Zweden werden in de vervolgronde na de poulefase uitgeschakeld, naar de kwartfinale gingen onder andere Blom/ Groot, Bouter / Penninga, Boehlé / Boermans, van der Ham / Nijeboer en van Steenis / Vismans.

Bij de mannen is het ieder weekend weer de vraag, welke teams de finale halen en er met het goud vandoor gaan. De strijd om een finaleplek werden vijfsetters, waarin deze keer de winst in de eerste halve finale naar van der Ham / Nijeboer ging via 9-15 tegen Bouter / Penninga en in de tweede halve finale Boehlé / Boermans met 8-15 in de derde set te sterk waren voor Blom / de Groot.

De finale stonden team van der Ham dus tegenover team Boehlé. Met 2-0  (18, 17) ging de winst naar Boehlé en Boermans. Het brons was voor Mees Blom en Yorick de Groot.

 

Bij de dames stroomde zondag het duo Bloem / Sinnema in, dat afgelopen week in Ostrava snel was uitgeschakeld. Ook de winnaressen van het toernooi in Utrecht, Emi van Driel en Raisa Schoon, waren in het Friese van de partij. Stam / Wouters, Piersma /  Ypma en Reinders / van Driel waren verder bekende namen in het deelnemersveld. Ook de Friese routinier Mered de Vries (met partner Quirine Oosterveld), was er. Net als de 16 jarige Desy Poiesz  en Brecht Piersma, die via een wildcard probeerden goed te scoren.

Bij de dames ging het duo van Driel / Schoon na twee klinkende poulezeges, waar hun twee tegenstanders in twee sets 14 en 17 punten meekregen, door. Ook hier in de kwartfinale de bekende namen. De lokale / regionale deelnemers haalden de laatste acht niet. Voor Jolien Sinnema en Laura Bloem, was Heerenveen het eerste Eredivisie toernooi van het seizoen. Na een aantal toernooien in het buitenland startte de twee dames zondagmorgen in de kwartfinale.

Na twee overtuigende 2-0 overwinningen stonden zij in de finale tegenover de kampioenen van afgelopen weekend in Utrecht, Emi van Driel en Raisa Schoon. Het sterke optreden van Sinnema / Bloem werd met een overtuigende 2-0 zege afgesloten. Het brons was voor Katja Stam en Julia Wouters na een 2-0 zege op Mexime van Driel en Iris Reinders.

gh @ Vizier op Volleybal. bron en foto’s o.a. Nevobo.nl.