Vizier op volleybal

 

Goud in Zutphen voor Stubbe / van Iersel

VoV, 10-06-2019. 5:15 uur. Opnieuw was de Groenmarkt in Zutphen het toneel voor de spannende ontknoping van de DELA Eredivisie Beach. Voor het derde jaar op rij. Daar stonden vanaf zondagmorgen de onder volgende kwartfinales bij de dames op het programma:

  • Bloem / Sinnema vs van Driel / Schoon
  • Keizer / Meppelink vs Luijken / Rekar (door via tussenronde)
  • Navarro / Lobato vs van Driel / Reinders
  • Stubbe / van Iersel vs Priem / Stubbe (door via tussenronde).

Voor de halve finale plaatsen zich Bloem / Sinnema, Keizer / Meppelink, Navarro / Lobato en Stubbe / van Iersel. Vier teams die internationaal in de FIVB toernooien ook al de nodige partijen met succes afsloten. In de halve finales versloegen Bloem/Sinnema de regerend Europees kampioenen Keizer/Meppelink met 2-0 (17, 18), in de andere halve finale was er een zege zonder setverlies voor Stubbe / van Iersel (16, 12) tegen de Spaanse dames.

In de eindstrijd waren Stubbe/van Iersel te sterk voor Sinnema / Bloem. Het werd een spannende driesetter, waarin Sinnema / Bloem na het 17-21 verlies in de eerste set via 23-21 winst een verlenging uit het vuur sleepten, die ze echte met 11-15 verloren. Keizer/Meppelink herpakten zich in de kleine finale en wonnen via een hele ruime 2-0 (14, 9) het brons ten koste van de Spaanse dames.

Bij de mannen waren als laatste acht gisteren nog actief de onderstaande duo’s:

  • Hofman / Immers vs van de Ham / Nijeboer
  • Damen / Haanappel vs Colson / Deroey
  • Bouter / Penninga vs Baan / Heijting
  • Boehlé / Boermans vs van Gilst / Lochtenberg.

En daaruit gingen van de Ham / Nijeboer, Colson / Deroey, Bouter / Penninga en Boehlé / Boermans door naar de halve finales. De Belgen die met een wild card aan het toernooi deelnamen wonnen eerst van Bouter / Penninga. De 21-10 nederlaag in de eerste set bracht hen niet van hun stuk en met 18-21 en 13-15 eisten ze de finaleplaats op.

Datzelfde deed van de Ham / Nijeboer, die tegen Boehlé / Boermans revanche namen voor de vorige week in Heerenveen verloren finale. Nu wonnen zij met 1-2, na de 17-21 en 21-15 bracht 6-15 de beslissing.

In de finale waren de Belgen een maatje te groot voor van de Ham / Nijeboer. Met 21-14 en 21-17 namen onze Zuiderburen het virtuele goud mee de grens over. Derde in Zutphen werden Boehlé / Boermans, zij waren met 15-10 in de tiebreak de baas over Bouter / Penninga.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Nevobo van de podiumteams, Sanne Keizer ontbreekt.