Vizier op volleybal

 

Goud voor Brouwer-Meeuwsen in Pelhrimov

VoV, 15-01-2018. 7:40 uur.  Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben de European Masters Pelhrimov op hun naam geschreven. In de finale van het grote Europese indoortoernooi wonnen ze met 2-0 (24-22 en 22-20) van de Polen Kantor en Losiak. Een mooie revanche, want een week geleden wonnen de Polen in de halve finale van het DELA Beach Open nog van de mannen van Beachvolleybal Team Nederland.

Brouwer en Meeuwsen waren enorm gretig, ze wilden de finale dolgraag winnen. In Tsjechië deden Brouwer en Meeuwsen het beter. Het werd een spannende finale waarin de teams enorm aan elkaar gewaagd bleken. De Oranje mannen hadden een goede analyse gemaakt van de tegenstander en speelden net iets slimmer.  Dat leverde tweemaal setwinst op, al was het wel met minimaal verschil. Het werd 24-22 en 22-20.

Vice – wereldkampioen :  In de halve finale leek het aan het begin van de middag nog mis te gaan, want daarin overtuigden de Oranje mannen nog niet in de eerste set tegen de Oostenrijkse vice – wereldkampioen Doppler/Horst. Die ging dan ook met 21-16 (na tussenstanden met 7-5, 14-10, 19-16) naar de als tweede geplaatste Oostenrijkers.

Brouwer en Meeuwsen, als vijfde geplaatst voor het toernooi in Tsjechië, gingen vanaf de tweede set veel beter en scherper serveren. Brouwer scoorde veel met zijn harde sprongservice, terwijl Meeuwsen de tegenstander verraste met korte en knap geplaatste ballen. Door het sterke serveren namen de BTN-mannen de regie over en wonnen alsnog met 21-12 (tussenstanden 9-16, 10-19) en 15-10 (via 4-7 en 6-9).

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto CEV.