Vizier op volleybal

 

Groningen past schema aan i.v.m. WK finale

VoV, 06-07-2019. 5:06 uur. De DELA Eredivisie Beach keert terug in Groningen! Na de succesvolle eerdere edities kijken de spelers er al naar uit om zaterdag 6 en zondag 7 juli weer in actie te komen op de Grote Markt op het prachtige centrecourt bij voor de Martinitoren.

Een ijzersterk deelnemersveld komt naar het Hoge Noorden, met ook de kersverse Europees kampioenen onder 20 jaar: Yorick de Groot (duo met Mees Blom) en Matthew Immers (duo met Stef Hofman). Ook de zilveren medailles winnaars van het EK U20 bij de dames, Emi van Driel / Raïsa Schoon, zijn in Groningen present.

Niet aanwezig zijn Jannes van der Ham / Thijs Nijeboer, die afgelopen week op het FIVB twee sterren World Tour toernooi in Qidong in actie kwamen. Kort in actie kwamen kunnen  we wellicht beter zeggen, want het toernooi zat er voor hen na de eerste kwalificatie ronde al op. Daarin verloren ze van Hsu / Wu met 2-0 via 21-14 en 21-15.

Aangepast speelschema: Omdat de Oranje voetbalster zondag om 17:00 uur de finale van het WK spelen heeft de organisatie besloten het schema iets te wijzigen. De damesfinale in Groningen wordt om 14:00 uur gespeeld (i.p.v 16:00 uur) en de herenfinale om 15:00 uur (i.p.v. 17:00 uur). De WK finale Beachvolleybal in Hamburg bij de dames (vandaag om 15:15 uur) en de heren (morgen om 14:00 uur) is dus niet van invloed op de aanvangstijden in Groningen.

Dit geeft de bezoekers de kans om zondag de oranjedames aan te moedigen in de WK finale tegen Amerika. Check het volledige speelschema op www.eredivisiebeach.nl/groningen

gh @ VoV, bron o.a. Gijs Dieleman, Sport Worx.