Vizier op volleybal

 

Gstaad: Achtste finale Varenhorst/Bouter

VoV, 13-07-2018. 5:33 uur. Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter hebben de achtste finale van de Gstaad Major, een vijfsterren het FIVB World Tour toernooi bereikt. Daarvoor was een lang en spannend gevecht nodig tegen het duo Carlos Rangel / Jose Gregorio Gomez, die onder de artiestennaam Charly / Tigrito aan het toernooi deelnemen. Dit duo was in eerdere FIVB toernooien (Itapema, Espinho, Ostravo) niet verder gekomen dan een plaats in de achterste gelederen, 25ste, 33ste en 41ste.

Zoals gezegd maakten beide duo’s er een lang duel van, het duurde een uur, waarbij alle drie sets met twee punten verschil werden beslist. Na de 19-21 en 21-19 moest de tiebreak de beslissing brengen. Wat normaal tot de vijftien gaat, kreeg nu bijna de dubbele lengte. Pas bij 25-23 was de strijd in het voordeel van de Nederlanders beslist. Overigens was het nog best even spannend toen Varenhorst een enkel blessure leek te hebben opgelopen, zie foto, maar gelukkig kon hij verder spelen

Het meeste voordeel verkreeg het BTN duo door de hogere foutenlast van de tegenstanders. Met 9 om 19 directe punten, vooraal aanvallend gingen Charly en compagnon nogal eens in de fout, voor de tegenstander hadden Varenhorst / Bouter een foutenlast die tien punten lager lag, de eigen score lag met 46 om 54 acht punten lager.

In de achtste finale zijn vanmorgen Taylor Crab / Jacob Gibb uit de USA de tegenstanders. Brouwer / Meeuwsen, die zich via poulewinst rechtstreeks voor de achtste finale plaatsten, spelen daarin tegen de Italianen Tiziano Andreatta / Andrea Abbiati.

gh @ Vizier op Volleybal, foto FIVB.