Vizier op volleybal

 

Gstaad: Nipte zege Brouwer / Meeuwsen

VoV, 13-07-2018. 13:45 uur. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hadden zich via poulewinst geplaatst voor de achtste finale in het FIVB World Tour toernooi in Gstaad. Daarin speelden ze voor een plaats bij de laatste acht tegen de Italianen Andreatta / Abbiati.

De eerste set was een gemakkelijke prooi voor de Nederlanders. Met een hele dikke 21-13 waren ze veruit de sterkste ploeg. Met name de 14 om 7 aanvallende punten maakten het verschil. Een omgekeerde gang van zaken in de tweede set. De Italianen herstelden zich en namen na 1-4 en 4-8 het heft in eigen handen. Ze wonnen met 15-21, mede door de hoge foutenlast van de Nederlanders, die maar liefst 8 keer voor de tegenstander scoorden.

In de tiebreak leek het bij 11-13 de verkeerde kant op te gaan voor Brouwer / Meeuwsen, maar ze wisten nog eenmaal alles te geven en waren bij 14-14 weer naast hun opponenten. Die tegenslag kwamen de Italianen niet meer te boven en Brouwer / Meeuwsen wonnen met 16-14. In de kwartfinale zijn Herrera – Gavira vanavond de volgende tegenstanders.

Christiaan Varenhorst raakte gisteren tegen de Venezolanen geblesseerd aan zijn enkel. Ze wonnen nog wel maar trokken zich vandaag terug uit het 5-sterren World Tour toernooi. Of Varenhorst / Bouter in actie kunnen komen op het DELA EK Beachvolleybal is momenteel nog niet duidelijk.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.