Guess who’s back on top………Armixtos!

VoV, 01-04-2019, 10:18 uur. Zaterdag 30 maart, daar gingen we weer, op naar Haarlem met de trein. We presteerden het om elkaar kwijt te raken tussen Amsterdam en Haarlem, dus de volgende keer maar gewoon weer met de auto ;).

Om 15:00 uur begon de wedstrijd tegen Spaarnestad D1 in de oude, maar altijd super gezellige Beyneshal. Grootse pluspunt hier is toch wel de kantine waar ze heerlijke speciaalbiertjes schenken.

We begonnen met dezelfde speelsters als de vorige wedstrijd. De 1e set gingen we gelijk op. De diagonaal van Spaarnestad had er zin in, maar onze diagonaal Iris gelukkig ook! We hadden een klein gaatje geslagen, maar hielden het tot het einde spannend. Gelukkig bewaarden we de rust en wonnen we de 1e set met 23-25.

De 2e set was een kopie van de 1ste, begonnen scherp, liepen klein beetje uit en lieten Spaarnestad toch weer terugkomen, gelukkig hield onze super spellie Lindsay het hoofd koel, speelde ze met veel flair de aanvalsters aan die het setpoint binnen sloegen, 25-23, 0-2!

Goed bezig, nu die derde set. We begonnen niet scherp en keken al snel tegen een flinke achterstand aan.. de gehele set bleven we de achterstand houden en Spaarnestad maakte het netjes af, met 25-17, 1-2 in sets.

De laatste set en de druiven waren op! Als dat maar goed zou gaan.. De staff  bracht wat wijzigingen aan in de selectie, want het team kon wel wat energie gebruiken. We begonnen stroef, Spaarnestad speelde netjes en bij ons was het elke keer net niet. Het stond 16-13 en Nienke knalde keihard de bal er in! BAM, dat hadden we even nodig.

Laura op de p / l bracht de rust terug en haalde alle ballen van de vloer. 17-14, het was nu of nooit! Na een serveserie van 10 punten, en de nette side – outs die we allemaal maakten, stond het 17-23, nu kon het niet meer misgaan. 20-25 en 1-3! We sleepten de 4e set binnen en waren superblij met onze overwinning.  Trots op dit team! Niks meer dan lof voor de speelsters en de staff!

And guess who’s back? De spanning is weer terug in de 2e divisie, met nog twee wedstrijden te gaan staan we gedeeltelijk op de 1e plaats. Tot volgende week, uit in Woerden!

gh @ VoV, verslag door Malou Hekwolter of Hekhuis. Foto Jan van den Noort.