Vizier op volleybal

 

Landgenotes in het buitenland

VoV. 01-04-2019. 14:04 uur. In Duitsland zijn ze bij de dames afgelopen weekend al begonnen met de kwartfinales voor de play-offs. Volgens een best of three systeem, dat door de top 8 gespeeld wordt. Met de wedstrijdkoppeling 1 vs 8, 2 vs 7 etc. De top 4 heeft eerst thuisvoordeel.

Deborah van Daelen en Nynke Oud: MTV Stuttgart, de koploper uitd e reguliere competie won met 3-0 (18, 17, 17) en maakte blokkerend (15/3) het verschil. Deborah van Daelen had 1 invalbeurt waarin ze 1 keer scoorde. Nynke Oud begon in de 3de set in de basis, daarvoor had ze in de eerste twee ook invalbeurten. Ook zij scoorde 1 punt.

Tessa Polder, Britt Bongaerts en Juliët Lohuis:  TessaPpolder en Britt Bongaerts spelden niet, Juliët Lohuis begon drie sets in de basis bij de ploeg van Teun Buijs. Ze scoorde 3 keer in de met 3-0 (14, 20, 16) verloren wedstrijd.

Kirsten Knip, Marrit Jasper en Nicole Oude Luttikhuis: LiB Aachen leverde een stunt door in Dresden met 2-3 te winnen. Na de 1-2 kon Dresden nog gelijk maken maar in de tiebreak was de ploeg van Saskia van Hintum met 10-15 te sterk. Marrit Jasper scoorde 13 keer, Nicole Oude Luttikhuis 7 keer in 3 sets en een invalbeurt. Kirsten Knip had 19 foutloze acties op de servepass van Dresden. Blokpunten (9 om 16) en foutenlast (32 om 28) maakten het verschil

Iris Scholten en Myrthe Schoot. De Rote Raben verloren met 3-1 in Postdam. Met 26-24 ging de vierde set net naar Potsdam. Iris Scholten had invalbeurten in 3 sets. Libero Myrthe Schoot had 17 foutloze acties op de serve van Potsdam.

In Italië speelden de dames de laatste competitie ronde in de Serie A1 en kon de eindstand voor de kwartfinales van de play-offs opgemaakt worden. Ook in Italië speelt de nummer 1 vs 8, 2 vs 7 etc. alleen hebben daar de nummers 5 tot en met 8 eerst thuisvoordeel. Firenze was speelvrij op de laatste dag.

Celeste Plak  verloor met Novara met 3-1 bij Casalmaggiore. Ze stond 3 sets in de basis en had daarnaast in de andere set een invalbeurt. Ze scoorde 8 keer. De foutenlast van 15 om 31 was erg in het nadeel van Novara, dat als 2de eindigde in de competitie.

Robin de Kruijf en Floortje Meijners hadden tegen elkaar kunnen spelen, maar Floortje Meijners kreeg geen speeltijd bij Conegliano vs Busto A. De Kruijf scoorde 8 keer, ook hier waren blok (9 om 3 punten) en foutenlast (17/21) voor een groot deel doorslaggevend voor het eindresultaat. Conegliano sluit het seizoen als eerste af.

Anne Buijs maakte 19 punten in de met 3-1 door haar ploeg Monza gewonnen wedstrijd tegen Bergamo. De eerste wet werd met 16-25 ruim verloren, de tweede nipt met 27-25 gewonnen en daarna kreeg Bergamo nog twee keer 20 punten mee. Monza werd vierde in de competitie.

Judith Pietersen verloor met Brescia afgetekend met 3-0 van Scandicci (19, 7, 11). Ze had een invalbeurt, waarin ze niet scoorde. Scandicci is derde geworden, Brescia tiende.

In de kwartfinales speelt Cuneo vs Conegliano, Firenze vs Novara, Casalmaggiore vs Scandicci en Busto Arsizio vs Monza.

Femke Stoltenborg  won in Polen met Lodz in de achtste finales van play – offs zowel uit als  thuis zonder setverlies. Femke scoorde 4 keer in het laatste duel, haar ploeg komt in de halve eindstrijd uit tegen Chemik Police.

Nicole Koolhaas en Maret Balkestein – Grothues  spelen in Roemenie in de kampioenspoule, waarin ze met CSM Bucuresti de leiding hebben genomen middels een zege op en bij Alba Blaj, dat afgelopen dinsdag nog de finale van de CEV Cup had gespeeld (en verloren). Beide landgenotes waren met hun scores erg belangrijk. Koolhaas kwam net voorbij de tien punten, Balkestein – Grothues kwam net niet aan de twintig.

Lonneke Sloetjes is in Turkije met VakifBank door naar de volgende ronde in de play-offs, Zowel uit als thuis won haar ploeg zonder setverlies van Nilüfer. Sloetjes scoorde in het laatste duel 13 keer.

Yvon Beliën is met Besiktas na twee nederlagen tegen Galatasaray uitgeschakeld voor verdere deelname aan de play-offs in Turkije. Ze maakte 5 punten.

Tess von Piekartz verloor in Zwitserland met Pfeffingen de bekerfinale tegen Neuchatel. Na de 20-25 zege in de eerste set volgden twee keer 25-19 en 25-20 voor de tegenstander. En ds een 3-1 nederlaag.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.