Voltena wint thriller tegen VCN D1

VoV, 01-04-2019. 14:43 uur.  IMS/Voltena was het afgelopen weekend te vinden in Capelle aan den IJssel voor een wedstrijd tegen VCN D1. Na de overwinning in de strijd om promotie met Dames 2, en een schitterend resultaat, zilver, op het open Nederlands Kampioenschap voor A meiden, was dit voor een aantal meiden een hele intensieve periode.

Gelukkig weten we van onszelf dat we een goede conditie hebben en spraken we af om er een mooie afsluiting van te maken. En dit deden de meiden uit Werkendam. In een hele spannende wedstrijd ging IMS/Voltena er met de winst vandoor (2-3).

IMS/Voltena had een vliegende start de eerste set. Met de service van Silke van der Giessen kwam IMS/Voltena op een 0-5 voorsprong. Helaas werden de kansen niet afgemaakt en werd daarmee de voorsprong ook niet behouden. Hierdoor ging VCN D1 er net met de winst in de eerste set vandoor. (26-24)

De tweede set verliep precies andersom. De Werkendamse meiden hadden een achterstand opgelopen die bijna niet meer te dichten leek, maar ondertussen weten we wel dat geen achterstand te groot is voor IMS/Voltena. Ze kwamen puntje voor puntje dichterbij en trokken de set vervolgens naar zich toe (25-27).  Ook in de derde set liep IMS/Voltena weer een beetje achter de feiten aan. Nog even leken ze ook dit bij te trekken, maar de set werd nog net door VCN gewonnen. (25-23)

De vechtlust van de Werkendamse meiden was nog niet op en dat was te zien in de stand! Er werd een voorsprong opgebouwd onder andere met de service van Anique Tavenier. Deze werd dit keer wel behouden en de vierde set werd vrij overtuigend gewonnen door IMS/Voltena. (20-25)

De wedstrijd moest dus beslist worden in de vijfde set en alhoewel sommige meiden al heel wat wedstrijden gespeeld hadden, konden ze ook deze set nog aan. Mooie acties aan de kant van IMS/Voltena leverde een 3-8 voorsprong op bij de kantwissel. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en de wedstrijd eindigde in een 2-3 winst voor IMS/Voltena. (10-15)

Aankomende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. IMS/Voltena D1 speelt tegen VoCASA D1 in de Crosser in Werkendam. Let op: deze week begint de wedstrijd om 16:30. Be there!

gh @ VoV, verslag door Mexime van Driel. Foto Jan van den Noort.