Vizier op volleybal

 

Haagse studenten zetten BTN Talenten in de spotlights

VoV, 08-02-2024. 7:28 uur. Er is momenteel volop aandacht voor het EK beachvolleybal in Den Haag. Parallel hieraan is er ook een gaaf project gestart voor de Nederlands toppers van de toekomst in het beachvolleybal. De eerste resultaten hiervan zijn veel belovend.

Ieder jaar zijn er in de regio Den Haag tientallen groepen studenten van de MBO-opleiding Sport en Bewegen en van de HBO-opleidingen HALO en Sportkunde een jaar lang actief voor verschillende organisaties. Dit jaar is er voor het eerst een Teamplayersgroep actief voor de Talentenafdeling van Beach Team Nederland (Beachvolleybal) en zij hebben al meerdere resultaten geboekt.

De groep is actief op de Sportcampus in Den Haag en heeft van de opdrachtgever Rodin Merx (trainer van talenten en oud topsporter) als opdracht gekregen om meer aandacht én inkomsten te genereren voor het Talentenprogramma zodat deze talenten zich nog beter kunnen ontwikkelen.

Inmiddels zijn de eerste resultaten geboekt:

Er is een Instagram account geopend ‘BTN Youngstars’ en ingericht met behulp van de talenten. Via de QR-code kan je een kijkje nemen en de Talenten gaan volgen

Er is georganiseerd dat de jongste Talenten (pre-jeugd) getraind worden in het geven van clinics door de Nederlandse beachvolleyballer Stefan Boermans. Vervolgens zal er voor worden gezorgd dat de Talenten verschillende clinics aan kinderen van basisscholen gaan geven en deze doelgroep dus in beweging brengen en in aanraking laten komen met de Beachvolleybalsport. Doordat het Teamplayersproject zich heeft verbonden aan het Yvonne van Gennip Fonds wordt er een bepaalde vergoeding verkregen die ten goede komt aan het Talentprogramma.

Er is een zogenaamd ‘Vrienden van’ concept opgezet waarbij de Talenten aan de slag gaan met het werven van vrienden. Inmiddels zijn er al 29 vrienden door de Talenten binnengehaald en is er al een mooi geldbedrag met dit concept binnengehaald. De Teamplayersgroep zorgt voor onder andere T-shirts met bedrukking. Via de onderstaande QR-code is het mogelijk om ‘Vriend van’ te worden.

In de komende tijd gaat de Teamplayersgroep onder de naam ‘ Vesuvius’  nog meer activiteiten ondernemen om daarmee de toppers van de toekomst in de spotlight te zetten. Zo helpen studenten de Talenten in hun ultieme ontwikkeling.

Wil je meer weten over ons Teamplayersproject, laat dit dan weten via een mail aan

Vesuvius.nederland@gmail.com

Of telefoon: 06 124 05 012

Of Instagram: @BTNYoungstars

gh @ VoV. bron Vesuvius. Foto CEV/ FIVB