Vizier op volleybal

 

Hamburg: FIVB Elite 16 toernooi van start

VoV, 10-08-2022. 4:32 uur. Het vijfde Elite 16 toernooi van de Volleybal World Beach Pro Tour begint vandaag in Hamburg in het Rothenbaum stadion met de kwalificatierondes bij de dames en heren. Het hoofdtoernooi begint donderdag en op zondag wordt er om de medailles gestreden.

De dames beginnen vanmorgen met de eerste ronde om 8:00 uur, de mannen slaan voor het eerst om 11:20 uur op. Vanaf 15:00 uur volgen dan de beslissende duels in de tweede ronde voor de tickets voor het hoofdtoernooi.

Bij de dames probeert het duo Emma Piersma/ Mexime van Driel, dat als zevende is geplaatst in de kwalificatieronde, zich naar het hoofdtoernooi te spelen. Als eerste tegenstander treffen ze de Oostenrijkse zusjes Klinger.

Bij de mannen gaan Stefan Boermans/ Matthew Immers, Leon Luini/ Ruben Penninga en Dirk Boehlé/ Mart van Werkhoven voor een plaatsje bij de beste zestien. De mannen zijn respectievelijk als tweede, vijfde en vijftiende geplaatst.

Luini/ Penninga hebben in de eerste ronde de Italianen Benzi/ Bonifazi als opponent, er is ook meteen al een Nederlands onderonsje, Immers/ Boermans en van Werkhoven/ Boehlé moeten onderling uitmaken voor wie het toernooi er na de eerste ronde opzit.

Programma kwalificatieronde:  Om 10:30 uur staat de wedstrijd van Piersma/van Driel gepland, om 12:10 uur die van Luini/ Penninga en om 13:50 het Nederlandse onderonsje.

Brouwer/ Meeuwsen en Stam/ Schoon zijn rechtsreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten.

gh @ Vizier op Volleybal.